Поредни предизвикателства пред бъдещите IT специалисти

На 15.05.2012г. се проведе Четвъртото общинско състезание по информационни технологии. То се организира от СОУ „Иван Вазов” с любезното съдействие на Община Плевен и е посветено на Празника на град Плевен. В състезанието участваха ученици от ІV, V, VI и VII клас.

Подготовката за състезанието започна още през месец март от учителите по ИТ. Координатор на ангажиментите и изпълнението им беше Десислава Борисова. Регламентът на състезанието беше навреме оповестен на всички общински училища. Така желаещите ученици имаха възможност да започнат своята теоретична подготовка и практически тренировки, насърчавани и подпомагани от своите преки учители по ИТ.
В деня на състезанието участниците бяха посрещнати и поздравени във фоайето на училището. Имаше предварително разпределение на работните места и всеки ученик бързо намери своето. За практическата задача беше осигурено индивидуално работно място с необходимия инсталиран софтуер.
След спокойна и задълбочена практическа работа, участниците бяха почерпени и освободени за малка почивка. После продължиха надпреварата с решаване на тест. Само четвъртокласниците, за които този ден беше и ден за външно оценяване, работиха от 11 часа по своите идеи за вълнуваща презентация на предпочитана тема.
Атмосферата в деня на състезанието беше творческа, с настроение и мотивация – благодарение на нашите спонсори имаше много привлекателни награди за победителите.
Комисията, която подготви, организира и проведе състезанието благодари на всички участници за проявеното доверие и уважение към техния труд.
Комисията най-искрено благодари на своите спонсори и пожелава здраве на техните трудови колективи, бъдещи успехи и удовлетворение от постигнатите резултати!

СПОНСОРИ

1. Издателство „Изкуства”
2. Електроника и софтуер
3. Opti sprint
4. Училища „Европа” – гр.Плевен
5. Office 1 Superstore
6. Книжарница „Грамма”
7. Vivacom
8. Фирма “Vist”
9. Фирма “Stemo”
10.Артвижън ООД

Надяваме се, че всички състезатели ще запазят хубав спомен от този ден и дори да са установили известни пропуски в знанията и уменията си, ще се постараят да ги запълнят и наваксат.
Успехите на всички участници са успехи и за техните учители по ИТ. Бъдещето е на ИТ и ние сме горди, че правим макар и малки крачки към разгаряне на големия огън и стремеж за творчески постижения в областта на компютърните технологии.

IT 2012 2

IT 2012 3

IT 2012 4

IT 2012 5

IT 2012 6

IT 2012 7

Back to top button