Поклон пред народните будители!

Представяме ви в анонс новия 44 брой на „В@з Буки Веди”

Днес е Денят на будителите! Тази година нямаме възможността да сме заедно на този ден, да отдадем заслуженото на героите ни, да почетем хората на духа. Но да ги уважава в сърцето си и да ги помни всеки е свободен. И тъй като вестниците винаги са били призвани да будят, ние решихме да отбележим Първи ноември, представяйки ви в аванс основните теми в поредния брой на училищния вестник

Акцент в броя са будителите, видени празнично и делнично, вчера и днес. Будителите, за които няма времеви граници и чийто пример е измерен в безвремието на паметта – 4 страница. Училището ни прие през месец октомври знаменити спортисти, наред със заместник-министрите на образованието и на спорта – какво любопитно споделиха по време на разговорите ни с тях, ви предлагаме да прочетете на стр. 2 и 3. Накъде поеха след последния училищен звънец зрелостниците от Випуск 2020, както и интервю с Отличника на випуска, която твърди недвусмислено, че подготовката по всички предмети във „Вазов” е неоспорима, ще прочетете на стр. 5. С усмивка и фотоапарат на първия учебен ден е интересно – фоторепортаж с намигване на стр. 12. В рубриката „Пристрастия” може да се пренесете в „Карантината на самотата” или пък да поспорите с възрастните дали винаги, когато сме с телефон в ръка, си губим времето – стр. 8 и 9. Интересни разговори с две бивши наши ученички за прекрасните училищни години и трудния, но изграждащ път към успеха – кои са те, ще видите на стр. 8 и 9. Казваме „Добре дошли” на първокласниците и им напомняме, че стават част от голямото и задружно семейство на СУ”Иван Вазов” точно в годината, когато отбелязваме 170 години от рождението на Патриарха. На поета, който пя за България, защото я обичаше! В броя може да прочетете за успехи и отличия на наши ученици, какво казват звездите за ноември, както и покана да станете автори в Коледния брой. А ако искате да притежавате брой 44 и да допълните колекцията си, скоро ще може да го намерите на обичайното място – на централния вход на училището.

Днес е Денят на народните будители! На всички, които и вчера, и днес са успявали да видят отвъд обичайното, да знаят и да учат, че спасението е в знанието и в силата на българския дух! Поклон!

А какво ни е нужно на нас, за да се събудим?!

Честит Първи ноември!

Божидара Павлова 9в

Back to top button