Побратимени светове

На 29 май 2013 г. в зала „Европа” на нашето училище се проведе среща на учители и ученици от СОУ „Иван Вазов” с поети и белетристи от Русия, Албания, Гърция и Сърбия.

Събитието се провежда в рамките на деветата Международна писателска среща „Побратимени светове, 2013”, под патронажа на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, дмн. Гостите бяха приветствани от директора на училището Димитър Митев. След това ученици от шести, седми и единайсети клас поздравиха участниците в срещата с песни и стихотворения, изпълнени на руски език. Госпожа Лалка Павлова, председател на Сдружение „Дружество на писателите” – Плевен, представи гостите: от Албания – Вангелис Зафиратис и Бардил Малики, от Гърция – Ники Раити иТеодорос Канаварис, от Русия – Евгения Титова и Светлана Наумова, от Сърбия – Даринка Крстич, Деян Джорджевич, Саша Рангелович и Братислав Петрович.

 

Всеки от тях представи свои творби на роден език, след което същите бяха прочетени и в превод на български език. В края на срещата гостите подариха свои творби на училищната библиотека. Госпожа Павлова също подари на училището своя книга и творби на плевенски автори. На всички гости бяха подарени по три последни броя на училищния вестник „В@з Буки Веди”. След това гостите бяха поканени на коктейл в учителската стая.

 

slovoto2

slovoto3

Back to top button