Победители в конкурс за философско есе

В края на месец януари Фондация „Асоциация Анимус” обяви национален конкурс за написване на философско есе на тема: „Грубостта е израз на духовно безсилие”. В него право да участват имат всички ученици от 9 до 12 клас от цялата страна. До края на февруари приключиха училищните кръгове, от които се излъчиха победители – участници в националния кръг. В края на март ще бъдат известни победителите в национален мащаб.

От нашето училище в първия кръг на конкурса взеха участие ученици от 9л, 10б, 10з, 11а, 11з, 12б клас, като представените есета бяха 33 на брой. Те бяха разгледани и оценени от преподавателите по философския цикъл дисциплини Росица Анастасова и Валентина Дончева. В зала “Европа” на 28 февруари бяха обявени победителите. На първо място беше класирана фаворитката на учениците Ралица Петкова от 12б клас. Тя беше посрещната с радостни викове и есето й получи бурни аплодисменти и овации. На второ място се класира Нина Петрова от 11а клас. Ученичката заявява, че „Човещината не се учи и не се преподава” и това, че хората са толкова слаби пред собственото си „Аз” я натъжава. Трето място зае Мартина Димитрова от 10з клас. В есето си споделя, че и тя е проявявала грубост, но с всеки изминат ден се учи на по-добро. Предметни награди на победителите бяха връчени от директора на училището Димитър Митев. Поощрителни награди получиха Яница Маджарова от 12б клас и Виктория Маджарова от 10з клас.
Класираните на първите три места есета продължават участие в националния кръг на конкурса. Те ще бъдат публикувани на сайта на училището в Е-вестник в раздел „Творчески приключения”, а също и в училищния вестник „В@з Буки Веди” в няколко последователни броя.

Back to top button