Пчелният мед – здраве и дълголетие

Тази година в началото на месец февруари в град Плевен се проведе десетото международно изложение „Пчеларство – Плевен 2012“. И този път по време на изложението има аранжирана тематична изложба „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие“. На изложбата са подредени творби, отличени в международния конкурс за рисунка за деца от 6 до 12 год. В него участва ученичката от 4б клас Сияна Генадиева Максимова.

Жури от специалисти подбира най-добрите рисунки и пластики. Има предвидени награди. За първи път има много силно международно участие. Отличени са 60 творби, които са представени в тематичната изложба. Сияна участва с две рисунки – „С пчеличката Мая” и „Пчелите майки в кошера”. Ученичката обича да рисува. С удоволствие се включва в обявения конкурс. Участва не за първа година. Нищо, че не е сред наградените, за нея е чест, че рисунката й „С пчеличката Мая” е избрана да краси информационния център на изложението, а рисунките са били близо 300 в нейната възрастова група – най-много. 
Нека пожелаем на талантливото момиче да бъде все така неуморно като пчеличките, да си хапва мед за здраве, да има творчески успехи в областта на изобразителното изкуство!

Siyana
Back to top button