Първокласниците отново подават ръка

Учениците от 1б клас продължават своята инициатива да подават ръка на приятели. И този път работата започва с помощта на родителитe, които са много активни в организираната работилница. Изработват се щъркели – символи на идващата пролет, които на вратлетата си носят мартеничка за здраве. Децата довършват красивите предмети и ги отправят на път.

Част от тях заминават за Полша с батковците и каките, които участват в четвъртата мобилност по проекта „Пътуване между културите“. Друга част г-жа Ницова занася лично в Детската клиника по онкология и хематология в гр. София. Там тя раздава пролетните подаръци на децата и техните родители, пожелава им здраве и бързо възстановяване. И тъй като обратната връзка е изключително важна за запазване и продължаване на добрите начинания, за да станат те традиция, психологът на клиниката изпраща за първолаците от нашето училище образователни книжки, голяма мартеница за класната стая и прекрасна картичка с думи на благодарност от децата, родителите и медицинския персонал.
Друга част мартенски щъркелчета „ отлитат“ за Детската онкохематологична клиника в гр. Пловдив, защото и там се лекуват много деца, които заслужават радост и усмивки.
Последните щъркели ще се озоват в ръчичките на приятелите от подготвителната група, на които първокласниците са обещали да подават ръка през цялата година за взаимни приятни мигове.
Госпожа Ницова благодари на всички ученици от 1б клас и техните родители за добрината, която носят в сърцата си.

1klas_0103_2 1klas_0103_3
Back to top button