Първокласници с призови места на национално състезание по IT технологии

Състезание по информационни технологии IT Знайко за ученици от 1 – 4 клас се проведе на 25, 26 и 27 април 2014 г. в курортен комплекс Пампорово, хотел „Финландия”. Виктор Руменов и Деяна Върбанова от 1 д клас се състезаваха в компютърната зала, спортуваха по поляните и танцуваха на дансинга сред 120 изявени знайковци от цялата страна.

Те мериха сили и печелеха приятелства, приемаха предизвикателства и черпеха увереност. Полезно и приятно, в добър синхрон и подкрепяни от своите родители, малките ученици накараха всички да ги забележат и се наредиха сред най-добрите в страната. Виктор бе удостоен със специалната награда за дизайн. Деяна получи грамота за отлично представяне.

На областния кръг взеха участие Христина, Деяна, Виктор и Димитър от 1 д клас и всички се представиха отлично. Виктор и Деяна се наредиха сред първите десет най-добре представили се деца в страната и завоюваха правото да участват в националната надпревара, без да заплащат такса участие. Подготовката започна още преди състезанието. Организаторите зададоха две глобални теми.

Първата тема „Моята планета Земя” е посветена на международния ден на Земята (22 април). Малките състезатели могат да създадат рисунки, афиши, плакати, презентации, клипове за красотите на нашата планета. Темата е екологична. Може да се развива в две направления –
„Влиянието на човека върху планетата Земя” и „Невероятните природни красоти”.
Втората тема „Олимпийски игри” е свързана с международния ден на Олимпийските игри (6 април). Проектите могат да са с историческа насоченост, да описват различните спортове, конкретни игри през определена година, даден спортист, станал олимпийски шампион и др. За всеки от класовете се публикуват критерии за оценка на работата на учениците. Критериите за оценка са публично известни с поставяне на задачите.
Учениците създават своите проекти по една от темите, която те си изберат! Знайковците от 1 и 2 клас създават рисунки с помощта на програма Paint.
Виктор и Деяна избраха темата за планетата Земя и екологичната тематика, която е много актуална днес. Първокласниците застанаха първи на състезателната права на 26.04. След приключване на състезателната програма аниматори забавляваха децата.
Всички знайковци бяха поканени да посетят пиратски остров и да се включат в търсенето на пиратското съкровище. Вечерта се проведе конкурс за най-атрактивен пиратски костюм, танц или песен. Всички пирати, пиратски дъщери и корабокрушенци акустирха на пиратския бряг.
Без съмнение Виктор и Деяна заявиха много силен интерес към информационните технологии. Пожелаваме им много подобни представяния, защото са много добри! 

Back to top button