Първокласници подадоха ръка на по-малките

2011 е обявена за година на доброволчеството. Всеки осъзнава колко е ценно да имаш до сeбe си човек, на когото можеш да разчиташ както в добри, така и в трудни моменти.

Как се възпитават  още от малки децата да са добри, толерантни, разбиращи? Едно е някой насила да те кара да бъдеш такъв, а съвсем различно е сам да го пожелаеш и да се опиташ да намериш последователи.
Вече разказахме за инициативата на учениците от първи б клас „Подай ръка“ в годината на доброволчеството. Те вече посрещаха децата от детска градина „Иглика“. На 08.11.2011г. те посрещнаха в класната си стая този път учениците от подготвителната група на нашето училище, заедно с тяхната учителка г-жа Янчева. Този път подадоха ръка на малките, за да им покажат колко е забавно и приятно в първи клас и след година да пристъпят прага като по-големи ученици без страх и притеснение. Заедно се запознаха със звук и буква Нн, оцветяваха, редиха модели на думи, четоха и играха. Оказа се, че всички се чувстваха добре и показаха много знания. Накрая се разделиха, но не завинаги. Очакват ги нови срещи. Очаквайте ги и вие!

Back to top button