Първокласничката Росица Денчева с награди от турнири по тенис

Вазовци непрекъснато се изявяват в сферата на спорта и имаме много доказателства за това, особено сега, когато се провеждат ученическите спортни игри. Успехи обаче нашите съученици постигат и в други турнири и състезания. Пример за това е Росица Денчева от 1 в клас, която може да се похвали с много награди по тенис и наскоро прибави ново допълнение към колекцията си от отличия.

В началото на месец февруари се проведе традиционният турнир „Зимна купа 2015”, организиран от софийския клуб „Малееви“. До участие в надпреварата се допускат момичета и момчета до 10 години. Форматът е един сет до 4 гейма, а също така бе предвиден и утешителен турнир.
Спортната надпревара се проведе в гр.София в залата на организаторите. В оспорваното състезание се включиха 65 деца от цяла България. За всяка от двете групи- момчета и момичета, бяха определени по четири призови места. С безупречната си игра Вазовката победи един след друг всеки от опонентите дори и тези, които бяха по-големи от нея и заслужено грабна първо място и купа в категория момичета.

Това обаче не е първият триумф на първокласничката. Още когато е била на пет години, при участието си в инициативата „Бъди в Devin форма“, Росица е направила впечатление с невероятните си тенис умения на всепризнатия експерт Никой Манчев.

В края на миналата година- между 31 октомври и 2 ноември, пък се проведе турнира „Тенис 10“. Нашата малка тенисистка и тогава не пропусна да покаже уменията си на корта и завоюва първо място в „Турнира на шампионите“ при момичета до 8 години. За постижението си, което е изключително сериозно за момиче на нейната възраст, тя бе наградена от посланика на САЩ- Марси Рийс, президента на БФТ- Стефан Цветков, както и от представители на генералния спонсор на турнира- GarantiKoza. Първокласничката получи купа и едномесечна тренировъчна стипендия за комплекса „Koza World of Sports” в Истанбул, от която ще се възползва това лято.

Ясно е, че Росица има вроден талант с ракетата, но за развитието на нейните заложби са необходими и тренировки. Тя е възпитаничка на Ангел Ангелов от ТК „Плевен 90“. Първокласничката сподели, че се занимава с тенис от четири години. През лятото тя тренира в парк „Кайлъка”, а през зимата за тази цел ходи чак в гр.Ловеч.

Личи си, че Росица е отдадена на спорта и го практикува с интерес. Ние можем само да я поздравим за завидните й успехи и да й пожелаем още много такива в бъдеще.

Силвия Тачева, 11и клас

 

Back to top button