Първите успехи на един малък програмист

В периода 25-27 ноември бе проведен  XVI Национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов”. Тази година домакин на състезанието беше град Шумен. В надпреварата взеха участие 222 ученици от IV до XII клас, от 16 области в страната. Сред тях са  и нашите възпитаници Волен Анов и Дениз Потурлиев, ученици от Vа клас.

Съгласно регламента на състезанието, участниците бяха разделени в 5 групи. В категория Е, която включваше ученици от IV и V клас,  присъстваха 50 деца от 11 града. Сред тях бе и Волен, който е награден с грамота за отлично представяне с обща оценка  5,61. Състезанието бе проведено в компютърните зали на Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович”, гр. Шумен. Председател на журито бе гл. ас. Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на Българска академия на науките, а членове бяха преподаватели във висши учебни заведения и учители от страната.

Освен отличен информатик, за никого няма да е изненада, че Волен е и много добър математик. Неговото име винаги се отличава сред наградените не само в математическите състезания, организирани от нашето учлище, но и в много други национални надпревари. Успехите на вазовеца, както и интерсът му към числата се превръщат и в повод  неговият преподавател , госпожа Мария Русева, да го покани да се присъедни към курса по информатика. С много труд и постояннство Волен успява да жъне успех след успех.

малък програмист

Ученикът споделя, че още не е сигурен дали ще превърне прогамирането в своя професия, но е убеден, че ще продължи да развива уменията си на компютъра. Пожелаваме на Волен още много грамоти и медали и чакаме с нетърпение да отразим бъдещите постижения на малкия програмист.

Магдалена Минкова XIб

Back to top button