Първи урок по предприемачество проведоха учениците от 1д клас

СОУ „Иван Вазов“ се включи в Световната седмица по предприемачество, която се провежда за шеста поредна година по инициатива на Джуниър Ачийвмънт България. За четвърта година преподаватели от училището работят със своите ученици за изграждане основите на предприемаческо мислене и поведение.
На 21.11.2013г. от 17.30ч. своя първи учебен час по предприемачество проведоха и учениците от 1 д клас със своята учителка Милена Борисова. През тази година малките първокласници ще работят по програмата „Ние“, която запознава учениците с икономическата роля на отделния човек.

 

Голямото предизвикателство беше отправено към родителите на учениците, които взеха участие в първия урок на своите деца. Началото на урока беше поставено с историята „Румен отива на село”, която г-жа Борисова прочете. След това учениците трябваше да отговорят на въпроси, свързани с чутото. Освен, че разказват за всичко, което ги е впечатлило в историята на Румен, разбират, че може да разменят продуктите, които са произвели и да получат други необходими неща. Първокласници и родители с удоволствие се включват в задачата да изградят своя ферма. Децата и родителите трябваше да изработят своя проект, разделени на четири отбора, избрани на случаен принцип. Освен това всеки отбор трябва да е добре организиран и да избере свой водач, който разпределя работата, според възможностите на всеки, за да изпълнят успешно задачата. В този първи урок, освен всичко останало, първокласниците видяха как се работи в екип. По време на работата, вървеше специално изготвена презентация, която да помага с идеи за конструкцията и вида на създаваните ферми. На края на часа фермата на всеки отбор беше оценена. Всички са доволни от своята работа и получават сертификати за участие в Световната седмица по предприемачество.
Инициативата съвпадна с Деня на християнското семейство, по този повод всяко дете подари на родителите си нарисувана от него картина „Моето семейство“ и картичка „Аз обичам моето семейство“.
Отправяме поглед към следващите уроци по предприемачество, защото предприемачите не се раждат, те се създават, сподели г-жа Борисова.

 

Силвия Тачева – 10и клас

 

predpriemachi 1d2

predpriemachi 1d3

predpriemachi 1d4

Back to top button