Първи урок по „Джуниър Ачийвмънт”

Повечето от учениците , учителите и родителите в нашето училище знаят какво представлява програмата “Джуниър Ачийвмънт”, по която започнаха работа през  миналата учебна година в класовете си учителките Милена Вълова и Евелина Ницова. Поради успеха на програмата, те продължават ентусиазирано да помагат на малките във формирането на предприемачески умения . Тъй като Евелина Ницова пое от есента първи клас, стартът е и за нея, и за децата.

На 11.11.2011г. започна първият урок за Iб клас. Класната стая доби необичаен вид, децата усетиха, че се случва нещо специално. Учителката най-напред залепи стикера с логото на програмата на вратата и запозна децата с идеите на „Джуниър”.
След това започна всичко леко и неусетно, забавно и полезно.
В хода на работата учениците се запознаха с героите, които ще ги съпътстват през годината –  Румен и неговите роднини и близки. Пренесоха се заедно с момчето на село и се запознаха с животните от стопанския двор.
Децата чуха и разбраха за пръв път смисъла на понятието размяна на стоки или бартер, разиграха размяна на предмети, рисуваха и разказваха за техните любими животни…
В края на часа бяха удовлетворени от работата си и вече чакат с нетърпение следващото занимание, което ще бъде проведено с помощта на гост доброволец.
Учителката им вече покани и родителите, които в класната стая ще организират работилница за изработване на предмети за коледния благотворителен базар, а за какво ще използват изработените с честен труд пари, ще разберете по Коледа, защото само тогава стават чудеса.

junior_1b1 junior_1b3 junior_1b4
Back to top button