Първи учебен ден!

Честит първи учебен ден!

На 15 септември 2014г. СОУ „Иван Вазов“ за пореден път отвори врати, за да посрещне с пълна готовност своите над 1470 ученици. Малки и големи се бяха събрали пред сградата на училището още в ранна утрин и очакваха началото на традиционната официална церемония.

Малчуганите, разбира се, бяха най-развълнувани и нетърпението се четеше в очите им, които шареха наляво-надясно, а по-големите ученици бързаха да споделят със своите приятели преживяванията от лятната ваканция. 

 

В девет часа обаче шумът от разговорите заглъхна, защото церемонията започна. Под напътствията на г-н Станимир Кирилов знаменосците тържествено донесоха знамето на училището и трибагреника на Република България. Флаговете бяха посрещнати с ръкопляскания, а след това бяха издигнати под звуците на химна на родината ни. След тях пък в небето се понесе знамето на Европейския съюз, придружено от „Одата на радостта“ на Бетховен.

След като и последният звук от европейския химн заглъхна, директорът на училището г-н Димитър Митев взе думата, за да приветства за пореден път своите ученици. Той се обърна по-специално към първокласниците и дванадесетокласниците, тъй като за тях тази година е от голямо значение.

Директорът също така не пропусна да спомене за някои от промените, които ще настъпят в училището. Г-н Митев обясни, че от сега нататък е задължително в часовете по физическо възпитание и спорт учениците да са облечени със спортен екип с логото на училището. Освен това той съобщи, че вече вазовци ще имат възможност да използват новия плувен басейн.

След речта на г-н Митев присъстващите имаха възможност да чуят химна на СОУ „Иван Вазов“ в изпълнение на момичетата от вокалната група на училището. Младите певици: Габриела Йорданова (9 м клас), Йоана Добрева (9 з клас), Моника Донова (11и клас), Симона Клашнева (11л клас), Цветослава Грънчарска (11л клас) и Симона Николаева (12 л клас), под ръководството на г-жа Елена Конова, бяха подготвили и музикален поздрав за своите съученици.
След музикалния момент г-н Митев отправи последни напътствия към вазовци и по стар български обичай, за да бъде успешна годината, беше лиснато менче с вода пред входа на училището. След като и тази традиция бе изпълнена, първокласниците влязоха в сградата, за да видят за пръв път класните си стаи, старателно украсени от класните им ръководители.

Първият учебен ден отново измина неусетно и с него бе поставено поредното ново начало. Нека и този път си пожелаем вдъхновение и вяра и да продължим да се стремим към високи резултати. На добър час!

Силвия Тачева, 11и клас

 

 

Back to top button