Първата ни екскурзия

На 30.05.2017 г. учениците от I,,в” и I,,д” класове при СУ ,,Иван Вазов” с класни ръководители Лидия Коцева и Галя Дочева направиха своята първа екскурзия до ДНЦ ,,Музейко” – гр. София.

Музейко е място за нови знания, които децата усвояват по време на игра. Детският научен център е разположен на три етажавсеки, посветен на различни науки. В центъра му се намира Голямото дърво, което свързва миналото, настоящето и бъдещето.

Там ни се разкри света, в който живеем, както и връзката му с природата. РазгледахмеКой създава бъдещето, Подземните тайнства и Скалите, Древните гиганти и Вълнуващите истории на археологията.

От тематичните дни в центъра си избрахме Ден на пътешествието – този тематичен маршрут бе насочен към формиране на рационална увереност, задълбочаване на емоционалната интелигентност и разгръщане на творческите способности. През нашата разходка видяхме много ателиета и участвахме в различни игри.

Това вълнуващо пътешествие из Музейко ни пренесе в различни епохи и ни предизвика да влезем в ролята на учени – археолози, геолози, архитекти или астронавти.

Доволни и щастливи от своята първа екскурзия се прибрахме в Плевен в  очакване на нови пътешествия.

Back to top button