Общински спортни победи

Настъпи и това време на годината, в което всички училища в град Плевен, започват да мерят силите си и да показват възможностите си в различните спортни дисциплини. Както подобава учениците на СУ „Иван Вазов” не отстъпиха водещите места от общинските състезания и се справиха повече от чудесно. През цялото време спортният им хъс и желание за победа не ги напуснаха, и успяха да мотивират състезателите ни още повече и резултатите от това са на лице.

Отборът по хандбал 5-7 клас с треньор Станимир Кирилов, успяха да завоюват купата от Общинското състезание и ще представят община Плевен на областното първенство на 20 март. На финала играха със ОУ „Климент Охридски” в Буковлък. През второто полувреме плевенчаните взеха превез и победиха с 6:2 като през цялото време играта им беше на ниво, въпреки трудния съперник. Отборът на победителите: Ан-Мари Бешева /7 в клас/, Александра Станчева /7 б/, Мира Аврамова /7 б/, Виктория Стрижлева /7 д/, Дария Георгиева /7 д/, Теодора Христова /7 д/,Ванеса Дикенсалиева /7 г/, Александра Георгиева /7 ж/, Антония Дикова /7 ж/, Юлия Събева /7 ж/, Стефани Анкова /6 д/ и  Дана Петкова /7 б/.

За първа година отборът ни по хандбал 11-12 клас момчета участва в Общинските игри. С голямо желание и ентусиязъм бе сформиран печелившия екип, въпреки малкия си опит. Но със силна воля и спортен хъс, нашите момчета се пребориха с конкуренцията и завоюваха почетното  II – ро място. Участниците, представили училището ни са: Теодор Иванов /11 м/, Иван Тодоров /11 м/, Мартин Георгиев /11 м/, Мариян Петков /12 м/, Христо Костов /11 м/, Антоан Георгиев /11 м/, Димитър Динев /11 б/, Виктор Митов /11 м/ и Александър Великов /11 б/.Всички се гордеят с тях и сме сигурни, че и занапред успехите им няма да свършват.

Девойките  по бадминтон  11-12 клас /Ванеса, Алекс, Яна и Нели/премериха  сили и се представиха отлично, благодарение на целогодишните усилени тренировки и професионална подготовка от треньорката им Гергана Радковска.Втората среща играха момичетата 8-10 клас, /Магдалена, Йоана, Цветомира и Виктория/който също се представиха безупречно. Не се поддадоха на напрежението и направиха една от най-оспорваните срещи във възрастовата им група.Те също заеха второ място и споделиха, че едва сега започват да се усъвършенстват и да поемат все повече и повече знания.

Състоялата се среща на 22 февруари в зала Спартак /гр.Плевен/ по тенис на маса, завърши с успех за училищния ни отбор.Момчета 8-10 клас се изправиха срещу  12 отбора, повечето от които клубни и завоюваха почетното V място. Конкуренцията не беше за подценяване, заради ежедневните им тренировки, но момчетата не се предадоха и се бориха докрай за чудесната позиция, която спечелиха.

Както всяка година отборът по баскетбол 8-10 момичета показаха, че с целогодишни усилени тренировки, въпреки препятствията могат да стигнат до финал и да се борят за титлата заедно с другите отбори. IV място зае Математичека гимназия „Гео Милев”, III мястро се отреди за Интелекта, II място е за нашите шампионки от СУ „Иван Вазов” и I място за Езикова гимназия.Целият отбор е благодарен на треньорката им и тяхна госпожа Поля Маринова за голямата подкрепа и доверие, които им показва през целия турнир, и за знанията които им дава.

Отборът ни  по волейбол 5-7 клас момчета с треньор Сотир Пецанов, се увенча с блестяща победа и с гордо вдигната глава си тръгнаха с купата. Оспорваните геймове и обрати през цялата игра не попречиха на момчетата да  се преборят за престижната позиция.Очакваме още успехи и занапред като първата им възможност за такъв ще е на Областния кръг на турнира, а подкрепата ни ще ги следва безусловно.

Талантливите ни момичета от отбора по волейбол 11-12 клас, играха повече от добре на изминалите 4 срещи.Показаха, че са сплотени като едно голямо семейство и заедно успяха да се изкачат на II място.Прецизната им игра беше чиста, без грешки и доставяше удоволствие да се гледат, защото нивото им на игра е  професионално. Дължат това на треньорката си Мая Цветанова, която ги нахъсваше по време на срещите им и даваше стимул да не се отказват. Голяма заслуга има и Стефка Великова- треньорката на ВК „Олимпиец” от който всички момичета са част. Даяна Пенкова, Христина Борисова, Поля Ласкова, Благовеста Филатова, Нели Антонова, Ивелина Андреева, Алекса Михайлова и  Доротея Димитрова ще продължават да се развиват така успешно и занапред.

През следващите седмици ще се състоят още турнири, срещи и състезания в различните спортове. Нека пожелаем на талантливите участници във всяка категория още успехи, стимулът и желанието за победа да се увеличават и най-важното, да продължават да се усъвършенстват, за да може да се издигат все по-нагоре.

Анджела Тодорова-8“З“ клас

 

Back to top button