Нов победител в „Знайко”

С още един първенец в състезанието по информационни технологии „Знайко” може да се похвали нашето училище. Илия Петров от 3а клас се пребори със 192 участници във втори кръг и се класира за трети кръг на състезанието.

Той се нареди сред първите 10, преборили конкуренцията от цялата страна. Ще получи сертификат за постижението си и е освободен от такса за участие в следващия кръг. Проектът му е коледен и включва текст, рисунки, снимки. Илия е добър не само в информационните технологии, той е отличен математик, художник, спортист. Скромен и знаещ ученик, с когото се гордеем всички. Консултант на проектите, участвали в състезанието, е преподавателката по НКГ Наталия Иванчовска, а класен ръководител на учениците – Маргарита Стефанова.
Състезанието е изключително престижно и е организирано от сдружение „Образование и технологии” – Бургас и Майкрософт – България в рамките на програмата „Партньори в познанието”. Преди време ви информирахме за постижението на Павлин Димитров от същия клас в първия етап на състезанието. Двамата ще представят училището ни през март в третия кръг, а надяваме се, и в последния – четвърти. Те със сигурност ще се борят за призовите места и вече се готвят за това. Вярваме в техните възможности и им пожелаваме успех!

Back to top button