Ние можем да сме на върха

Много от първокласниците, които предпочетоха нашето училище, са вече с награди от състезания или с участия в концерти. Те са ученолюбиви и трудолюбиви не само в клас, а и в извънкласните занимания, които посещават с удоволствие. Затова са предпочитани от треньорите си да представят града, училището и своя талант.

 

В гр. Плевен през месец декември се проведе състезание по плуване в аквацентър „Финес”. Това състезание беше за първа година в нашия град.  То мина под девиза „Аз мога да плувам”. Участваха много деца – от 5 до 15 години. Във възрастова група 6-7 години имаме победител – Стилиян Иванов, ученик от 1б клас. Той се състезава успешно сред най-малките и зае почетното първо място. Много ентусиазиран  привърженик на този спорт е още с първите си взети часове по плуване при треньорката Ваня Балтакова. Родителите на Стели го подкрепят в това начинание. Затова се чувстват горди заедно с него, когато получава медал и грамота за отлично представяне. Треньорката се радва, че малкият ученик е усвоил техниката на свободния стил (кроул). Госпожа Балтакова е доволна, че първокласникът умее широко да загребва и е много бърз. Неговата класна ръководителка Станка Ненчева и съучениците му се вълнуват от успехите на Стилиян.
Надяваме се, че и на следващите състезания по плуване на закрит или на открит басейн Стилиян няма да отстъпи и крачка от постигнатите резултати и ще участва в надпреварата.
Нека се порадваме на успехите на Тихомир Нинов и Мария Събева, ученици от 1а клас, които спечелиха купа и медали от Спартакиада по танцово изкуство в гр. Велико Търново. Те посещават детската танцова школа към спортен клуб „Спирит”. Малките даровити ученици участват в различни класически танци, джаз и спортни танци. Творят красота на плевенска сцена, участват в международни конкурси и спартакиада. Грациозни и много упорити, те славят нашия град и училище. Научени са на труд и дисциплина. Техен художествен ръководител е Ирина-Александра Георгиева. Радост е за едно дете да се види първенец не само на спортния подиум, пред публика, но и на страниците на нашия любим вестник, както и на училищния сайт.
Тихомир е и голям почитател на туризма – опознава родината. Въпреки че е само на 7 години, вече е със сребърна значка, защото е посетил 50 от 100-те национални обекта в България  със семейството си.
Нека похвалим и Виктория Каренина Ованнисян, която също участва в спортен клуб по художествена гимнастика и в нейната възрастова група е на първо място. Тя получи медал от Международно състезание по художествена гимнастика в гр. Раднево. Казва, че най-приятно й е да играе с обръч.
Работата на спортистите и техните треньори е насочена към това, всеки състезател да може да поеме отговорността в даден момент, да направи последно лично усилие, за да донесе общия успех. Когато настъпи решителният момент,  единствената мисъл на малките  таланти е: „Това го мога аз и ще го направя сега”.
Пожелаваме на учениците много здраве, спортсменски дух, успешни и вълнуващи мигове в избраните спортни клубове!

 

Victoriya M_T Z_Tihomir
Back to top button