Неуморни таланти в действие

На 26.04. 2016 година приключи Деветият национален конкурс „Под дъгата на детството“. Организатор на надпреварата е III-то ОУ „Христо Ботев“, град Сандански. Разбира се, в конкурса е отличена и наша талантлива ученичка. Ани Анайлова Арсова от 5″Ж“ клас е класирана на първо място и е получила златен медал и грамота. Рисунката е изготвена в часовете по изобразителното изкуство  с помощта и насоките на госпожа Росица Симова. В конкурса за детска рисунка са експонирани 190 творби от цялата страна, сред които и тази на малката ни художничка. Темите в надпреварата са имали за цел да приобщят учениците към проблеми като опазване на културно-историческото наследство и природната среда. Също така да информира децата за техните права, както и да ги възпита в етническа, социална и религиозна свобода. Участници са имали огромен избор от теми и пълна свобода в подбора на техника.

Ана-Мария Ивова Асенова от 7″Ж“ клас и Ема Петрова Иванова от 11″З“ клас също възпитанички на г-жа Росица Симова пък се класираха на трето място във втора и първо място в трета възрастова група в Международния конкурс за детска рисунка – Общински кръг: „С очите си видях бедата“. Тази година надпреварата ще се проведе в четири етапа: училищен, общински, областен и национален. Организатор е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в партньорство с Министерство на образованието и науката, общините и БЧК. Целите на конкурса са децата да покажат познанията си за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита и действията на Единната спасителна система, както и да се създаде интерес у тях към професията на пожарникаря и спасителя. Организаторите целят да възпитат съпричастност у младежите към проблемите на бедстващи хора, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда. Интересното в конкурса е, че всяка рисунка е трябвало да бъде придружена с кратко описание на български или английски език, за което помощ оказва преподавателката по изобразително изкуство г-жа Росица Симова.

Вече са ясни победителите и от Областният кръг – 2-ро място за Ана-Мария Асенова от 7“Ж“ клас и 1-во място за Ема Иванова от 11“З“ клас. Награждаването се състоя на 31.05.2016год. в Художествена галерия „Илия Бешков“-Плевен. Да им пожелаем успех и в националната надпревара!

Неведнъж сме се убеждавали в творческия талант на нашите съученици. Надяваме се да продължават да ни радват с бъдещи успехи и да не спират да създават изкуство.

Магдалена Минкова-10“Б“клас

 

Back to top button