НЕТЪРПЕЛИВИ ДА ВЛЕЗЕМ В ЧАС

Един нестандартен урок в 3„Е“ клас по повод Деня на християнското семейство – 21 ноември, събитие организирано в рамките на програма „Семейство, Училище, Библиотека – заедно можем повече” и в чест на 140-годишнината от рождението на Елин Пелин, беше повод за много вълнения и трепети.

Нашите любезни домакини от РБ „Христо Смирненски“ ни предоставиха АРТ залата, в която точно на 21 ноември от 18 часа ученици и родители показаха своите неоспорими артистични способности. Зад талантливи деца стоят и талантливи родители! Танцьорите от Танцова школа „Въртянка“ поздравиха присъстващите с най-новия си танц „Ездачи“.

Приказките на обичания от всички Елин Пелин: „Изворът“, „Лошата катеричка“ и „Сливи за смет“ бяха умело драматизирани от невероятните актьори. Припомняйки си добродетелите, които всеки човек трябва да помни и пази, учениците преминаха към следващото изпитание. Разделени на три отбора и под умелото наставничество на библиотекарите от Детски и Чуждоезиков отдели, деца и родители водиха оспорвани състезания за съставяне на пословици и поговорки на български и английски език. Капитаните на отборите, трябваше да прочетат в правилен славоред сентенциите. Всички се справиха безпогрешно.

Но най – интересното предстоеше. Приказката на Елин Пелин „Дядовата ръкавичка“ беше драматизирана от родителите на третокласниците. С маски на животни и истински декори, те очароваха публиката с майсторското си изпълнение. Искриците вълнение в очите на децата, прегръдките и разтуптените им сърчица, засилиха магията на празника.

Няма по-вълнуващ момент от това да видиш сговор и чуеш блага дума в семействата на своите ученици. Аз често благодаря на Бог, че имам късмета всеки ден да се докосвам до бъдещето – нашите деца. Спазвайте християнските ценности и бъдете здрави!

 

И както в „Дядовата ръкавица“,
се сгушиха отлични ученици,
от 3-ти „Е“ са, то се знае –
палавници, но творци… така е!

Надя Тодорова

 

Back to top button