Нашите тенисистки – отново първи

И тази година Ученическите игри дават повод на много млади спортисти да покажат своя талант. Ежегодните състезания се провеждат в осем различни области- баскетбол, волейбол, хандбал, футбол, лека атлетика, бадминтон, тенис на маса и шахмат. Според статистиката участие в общинските надпревари за 2014г. ще вземат 178 отбора, представящи 27 различни училища. Преди около две седмици се проведоха игрите по бадминтон и може би ще си спомните, че нашият девически отбор си завоюва престижното второ място. Момичетата на г-жа Радковска обаче продължават да ни радват с нови победи.
На 20.02.2014г. се проведоха общинските ученическите игри по тенис на маса. Домакин на очакваното с нетърпение събитие беше плевенската спортна зала „Спартак“. В състезанието за възрастова група 8-10 клас се съревноваваха отоборите на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ и ПГТ „Алеко Константинов“. След оспорвана борба и напълно заслужено нашите девойки си завоюваха завидното първо място, следвани съответно от тимовете на ПГЕХТ и ПГТ.

Отборът по тенис на маса на СОУ „Иван Вазов“ игра в състав: Цвета Симеонова (10з), Даниела Стойчева (10з) и Силвия Петрова (9б). За съжаление тази година тимът трябваше да се раздели с Велислава Кучева, която поради възрастовите ограничения не беше допусната до участие в ученическите игри. Но дори и без нея останалите момичета се представиха блестящо. Тяхната безупречна игра обаче еплод на много сериозна подготовка – с упорство и желание младите състезателки ходят на всичките си тренировки.
Не бива да пропуснем да отбележим и приноса на тяхната ръководителка – г-жа Гергана Радковска. Макар че не е тяхна треньорка, преподавателката по физическо възпитание и спорт е спомогнала много за представянето на отбора със своята подкрепа, насърчение и всеотдайност към младите тенисистки.
Това обаче не е първа победа за „златните момичета“ на г-жа Радковска. Вече трета поредна година тимът ни по тенис на маса ни носи първата награда в общинските надпревари и повече от достойно защитава името на училището. С постоянство и хъс нашите девойки си проправиха път през областните и зоналните кръгове в предишните две издания на ученическите игри и дори завоюваха призови места на републиканските шампионати през 2012 и 2013г.
След толкова неуморна работа обаче идва време и за празник. И тази година г-жа Радковска възнагради възпитаничките си с вкусна почерпка – преподавателката показа завидни кулинарни умения със своята традиционна домашна баница. След положените усилия момичетата наистина си заслужиха апетитната награда!
За пореден път се радваме да поздравим нашите талантливи тенисистки и да им благодарим, че продължават да се държат на ниво. Сега ги оставяме да си починат малко и да съберат сили за областните състезания, които ще се проведат през март. Отправяме едно голямо „Браво“ към тях и им пожелаваме тази година отново да намерят своето място на зоналните надпревари!

Силвия Тачева – 10и клас

tenis m2
Отново първи

Back to top button