Нашите боксьори донесоха нови награди

Тази година се навършва осемдесет и петата годишнина на ОСК „Локомотив“. Във връзка с това БК „Локомотив“- София, Столичният боксов съюз и Българската федерация по бокс организираха боксов турнир “ Локомотив на 85 години“.
В състезанието бяха поканени всички боксови клубове от цялата страна. Участниците по регламент могат да бъдат ученици (родени през 2000 г. и 2001 г.), юноши (1998 и 1999 год.) и девойки ( от 1996 год. нагоре).

Надпреварата се състоя наскоро- на 31 май и 1 юни, а нейн домакин имаше честта да бъде софийският стадион „Локомотив“. Турнирът успя да събере много участници от всяко кътче на България. Както може би се досещате, СОУ „Иван Вазов“ си имаше свои представители, които се включиха в него. Арияна Десиславова Петкова (11а) и Сертач Илкеров Сертачев (9м) достойно защитиха името на нашето училище и аз се срещнах с тях, за да ни разкажат за своя успех.
Всеки боксьор, който е решил да се състезава, е бил предварително измерен в залата на стадиона и разпределен в отделна категория. След това пък е бил изтеглен жребий, според който се определят двойките за двубоите. В отделните категории са били подбрани само четиримата най-добре подготвени състезатели и с предимство са били боксьорите, които са носители на медали от държавните първенства.
Двамата вазовци са били в различни категории: Арияна- девойки до 48 кг, а Сертач- юноши над 86 кг. Както се очаква, нашите боксьори са се представили повече от блестящо. Деветокласникът си е завоювал трета позиция, а единадесетокласничката е грабнала среброто.
Разбира се, тези наистина завидни резултати са плод на много упражнения в залата. Нашите призьори са членове на БК „Мизия 80“- Плевен, а личният им треньор е Александър Владимиров. Сертач и Арияна изглежда, че тренират с желание, защото споделиха, че боксът им харесва. Единадесетокласничката се занимава вече година и половина с този спорт и призна, че това й е било мечта още когато е била малка. Сертач също не е новак- той практикува вече една година. При него нещата били спонтанни- той бил представен на треньора си и въпреки че родителите му първоначално били резервирни, още на следващия ден момчето било в залата по бокс.
Поздравяваме нашите призьори за забележителното им постижение и е излишно да казваме колко много се гордеем, че те са наши съученици. Все още не се знае кога ще бъде следващата им възможност за изява, но още от сега им пожелаваме късмет. Продължавайте все така!

Силвия Тачева, 10и клас

Back to top button