Наши ученици в международна надпревара

Малките художници от нашето училище са изправени пред поредното си предизвикателство – участие в международния конкурс за детска рисунка и пластика на тема “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”.

Конкурсът е обявен от „Партнерс експо” ООД и Областния пчеларски съюз – Плевен. СОУ „Иван Вазов” участва за трети пореден път. Ученици от 5, 6 и 7 клас под ръководството на преподавателките по изобразително изкуство Клаудия Черакчиева и Росица Симова са представили 47 рисунки, плод на техните фантазии по темата. По информация на Darik news, нашето училище участва с най-много творби. Те ще се състезават с 282 рисунки от България, Сърбия и Македония. От същия източник научихме още, че на 3 февруари комисия в състав Цано Златев – председател и членове – Валери Петров, Валя Минкова, Нели Данова и Юлиян Станчев, вече е определила победителите. Те ще станат известни на 13 февруари, когато ще се извърши и награждаването. Журито съобщава, че поради голямата конкуренция ще бъдат връчени и допълнителни поощрителни и специални награди. 
Всички участници в конкурса могат да посетят изложбата на най-добрите рисунки и пластики, която традиционно се организира от 11 до 13 февруари по време на международното изложение-договаряне.
Пожелаваме успех на нашите участници и се надяваме, че ще сме сред първите!

Back to top button