Наши ученици – победители в конкурс за рисунка

Наши ученици – победители в конкурс за рисунка

Кристина Станева от 7б клас бе удостоена с Голямата награда в конкурса „Освобождението”

И тази година в навечерието на Националния празник в Панорама „Плевенска епопея 1877”  бяха връчени наградите на победителите в националния конкурс за детска рисунка на тема „Освобождението”. Надпреварата се организира от Община Плевен и регионалния Военноисторически музей в града. На конкурса традиционно се присъждат Голяма награда, награда на регионалния Военноисторически музей, по две първи, втори и трети награди, както и по пет поощрителни за двете възрастови групи – 1-4 и 5-8 клас.

Нашето училище, както обикновено, зае призови места. Кристина Димитрова Станева от 7б клас бе удостоена с Голямата награда на конкурса. Втора награда се присъди на Олга Димитрова Станева от 5а клас, а трета – на Вяра Крумова Палева – 6б клас. Трите момичета бяха избрани в условията на традиционно голяма конкуренция. За първите  места се бориха 318 творби от 36 населени места в страната. Бяха наградени и техните преподаватели по изобразително изкуство – Клаудия Черакчиева и Росица Симова.

Тържественото събитие по награждаването на най-добрите се проведе на 27 февруари в присъствието на кмета на Община Плевен Георг Спартански и председателя на Общинския съвет Мартин Митев. Те връчиха наградите на участниците в конкурса. Според думите на г-н Спартански всяка година хора от всички възрастови групи посещават Панорамата в деня на националния празник 3 март, което показва, че българите обичат родината си. Той поздрави победителите и заяви, че Плевен се гордее с умни, красиви и талантливи деца.

Конкурсът съществува от 1999 година, а национален статут придобива през юни 2005 година.

Поздравяваме победителите и им пожелаваме още много награди!

Анна Стайкова 11б

 

Още новини