Наш ученик в „Клуб 2011”

„Здравейте, изключителни деца от КЛУБ 2011!

Това е четвъртият ни алманах, който представя най-добрите в изкуствата, науката и спорта. Този път – за 2011 г. Респект и адмирации за всеки от вас!
Тук има републикански, европейски и световни шампиони, лауреати на национални и международни конкурси, първенци на национални и международни олимпиади.
Зад всеки медал стои преодоляна трудност. Трудности ще имате винаги по пътя на своето развитие…
Стоят талант, ежедневен труд, амбиция и силен характер. Залагайте на тях и занапред!
Стои подкрепата на вашите семейства. Винаги ще има кой да застане до вас, ако се изявявате убедително!
И не забравяте, че един ден вие ще сте тези, които ще подкрепят следващото поколение таланти на България.
Ваш Димитър Бербатов: (подпис)”

 

Това са думите, които стоят на първата страница на изданието, което беше поканен да получи Захари Маринов от IVд клас от СОУ “Иван Вазов“
На 7 април 2008 г.е учредена фондация “Димитър Бербатов” с мисия да подпомага талантливи български деца да развиват своя потенциал в сферата на спорта, изкуствата и науката.Основната мисия на фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света.
На Деня на детето – 1 юни, на стадион „Българска армия“ Димитър Бербатов поздрави всички талантливи деца на България, които са включени в дългоочаквания алманах за кампания 2011 на „Успелите деца на България“.
Известни количества от него остават във фонда на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, както и във фондовете на другите големи библиотеки в страната.
Захари е номиниран в раздел наука – математика. През месец ноември той беше поканен да получи своя алманах. Но не си мислете, че споделя деня си само с трудните задачи. Той е едно момче като всички останали и с удоволствие тренира айкидо в спортната зала, вече участва и в национални състезания по туристическо ориентиране, като се отличава със собствена стратегия при разчитането на картата. С голямо удоволствие посещава часовете по пиано и споделя, че там истински си почива, защото му е интересно. Намира и време за уроци по английски език и прави първите си стъпки в компютърното програмиране. Обича да се разхожда и играе с приятели. Доказателство са истински споделената радост на всички ученици от IVд клас, защото въпреки успехите и личния поздрав на Бербатов, Захари сподели наградата с целия клас и пожела на всички да бъдат номинирани.

zahari2 zahari3 zahari4
Back to top button