Наш ученик сред финалистите на „Освобождението”

На 2 март в Панорамата бяха обявени победителите от Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението”. През тази година в него участваха 580 творби на деца от 75 училища в 55 населени места на 9 области на България. Те се състезаваха в две възрастови групи – 1-4 клас и 5-8 клас. От нашето училище за участие в конкурса бяха изпратени 23 рисунки, селектирани от преподавателките по изобразително изкуство Росица Симова и Клаудия Черакчиева.

На второ място във втора възрастова група е класиран Момчил Кръстев от 5а клас, а поощрителна награда има Естела Енчева от 7б клас. Веднага след награждаването журналист от „Хоризонт” взема интервю от Момчил и неговата преподавателка по изобразително изкуство Росица Симова. На въпроса какво е вдъхновило момчето да участва в конкурса петокласникът отговаря, че много обича историята и да чете исторически книги. Свободата определя като най-важното нещо, без което е невъзможно хората да бъдат хора и да творят.
Изложбата от детски рисунки, участвали в конкурса, може да бъде разгледана през целия месец март във фоайето на Панорамата.

3mart_2
Back to top button