Будителите днес

На 30.10.2015г. в зала „Европа” се проведе творческото състезание по български език и литература на тема „Будителите днес” във връзка с един от най-светлите български празници – 1-ви ноември. Конкурсът се състоя от 2 етапа. Първият се проведе между класовете 7 а,б,в и г като от тях се излъчиха най-добрите творби, а днес се проведе и вторият, в който взеха участие много млади и талантливи вазовци. Учениците на госпожа Циклама Иванова бяха поканили и жури – историците Биляна Ангелова и Васил Копчев, психоложката Дарина Джонова и филоложката Цветанка Драганова. Водеща бе Ивета Иванова, която имаше удоволствието да открие състезанието.

 

Седмокласниците успяха да представят различни, интересни и оригинални мисли по въпроса за съвременните будители. Те накараха цялата зала да затаи дъх и да се замисли дали има такива личности днес, личности, които ни запознават с трудностите на живота и ни учат как да ги преодолеем. Тези хора ни карат да обичаме с цялото си сърце и душа нашата родина – България. ”Да, будители има! В днешно време будителите са тези, които обществото отхвърля само защото имат по-различно мислене. Будителите днес са достойните, умните, реалистите, гордите и непреклонни хора. Тези, които не заобикалят проблемите, а минават през тях с гордо вдигната глава”. Това бяха думите на Симона Резешка – една от седмокласничките, взели участие в оспорваната надпревара. Повече от учениците отговориха на поставената им тема, като дадоха пример със своите учители, приятели и родители. За тях това са обикновени хора с необикновени души, хора, които са до нас през целия ни живот и ни подкрепят в трудни моменти.
Всеки един от участниците се беше справил отлично с поставената задача и това накара оценяващите да се затруднят при избирането на най-добрия. Всички заслужаваха да носят титлата „победител”, но първо място получи Теодора Томова от 7б клас, чието есе събуди възхищение у всички в залата. На престижното второ място се класира Калоян Петранов, а трето място беше отредено на Симона Резашка.
Гордеем се с вас, скъпи седмокласници! Желаем ви успех!

 

Виктория Йорданова, Xб клас, СОУ „Иван Вазов”

Back to top button