Най-малките джуниъри отново в действие

Петък е. Започва един наглед обикновен учебен ден в 1б клас. Децата знаят предварително, че ще имат урок по програмата за предприемачество, но…изненадата е голяма, когато разбират, че учителката им Евелина Ницова е поканила за доброволци родителите на един от тях –  малкия Стелиян. Класната ръководителка прави това по две причини: първо, защото и деца, и родители имат желание да се включат,  и второ, майката и бащата на първокласника скоро ще заминат в чужбина и тя смята, че това ще е незабравим подарък за детето.

Урокът този път е за парите, начина за печеленето им, за спестяване и харчене.
По един незабравим и атрактивен начин Моника и Христо запознаха децата с темата.
Устроиха магазин, купуваха, продаваха, връщаха ресто. Децата купуваха бонбони и дъвки, плащаха с различни по стойност монети, учеха се да водят разговори с продавачите,  да се редят на опашка и да не предизвикват безредици.
И това беше само началото. След това родителите доброволци предложиха на децата да направят разделители за книги, тъй като много скоро ще изучат буквите и ще започнат да четат. На всеки разделител бе залепен стикер с монети. Децата работеха прецизно, защото знаеха, че леля Мони и чичо Христо ще купят най-добре изработените.
Така и стана. Учениците успяха да продадат разделителите си за 5 лева. Родителите на Стели поставиха тези пари в касичка, която подариха на класа, и пожелаха на децата да съберат част от спестяванията си в нея, а в края на четвърти клас да преценят за какво да ги похарчат. Двамата възрастни предадоха разделителите на г-жа Ницова, помолиха я да ги съхранява и да ги предаде на децата пак при завършването на началния етап от образованието им. Учителката обеща и също пусна пари в касичката.
Накрая децата бяха почерпени с вкусни домашно приготвени лакомства и изпратиха двамата доброволци чак до входа на училището.
Очите им блестяха и всички един през друг говореха, че това е един от най-хубавите им дни.
Но госпожа Ницова знае – изненадите тепърва предстоят!

jun_1kl2 jun_1kl3 jun_1kl4
Back to top button