Най-добрите в математически турнир

Дванайсет ученици от СОУ „Иван Вазов” са класирани

и наградени в математическото състезание, посветено на 150 години от основаването на ОУ „Васил Левски” – Плевен и проведено под патронажа на РИО и плевенската секция на Съюза на математиците. Надпреварата на 19 февруари бе за ученици от начален курс, които трябваше за 120 минути да решат по 12 тестови задачи.
Две убедителни първи места – във възрастовата група на втори и трети клас. Те са за Захари Маринов от 2д и Виктория Спасова от 3б с максимален брой точки. На второ място в групата на най-малките се наредиха Мира Аврамова от 1б и Никол Михова от 2в. Може да се похвалим и с много трети места – те са за третокласниците Ирен Костова, Таньо Стоянов, Димитър Митев – ученици от 3г клас, Илия  Петров от 3а и Цветан Маринов от 3б клас. Две трети места донесоха за училището ни и  Илко Симеонов и Красимир Великов от 4б клас. На четвърто място се класира Виктор Ангелов от 1б клас.
Успешното  представяне на най-малките математици от нашето училище е повод за гордост и отличен атестат за техните класни ръководители и преподаватели в Школата по математика.
Честито!

Back to top button