Награди за рисунки в Коледен конкурс

Възпитаници на СУ“Иван Вазов“ традиционно участват в общинския конкурс за детско литературно творчество, рисунка и коледна картичка на тема „Моето коледно послание“, организиран от Центъра за работа с деца. Тази година имахме удоволствието да присъстваме на тържествения концерт за обявяване на резултатите и връчване на наградите на победителите. Заключителното събитие на четиринадесетия конкурс бе феерия от много музика, песни и танци. Участваха хор „Звъника“ с прекрасните си коледни песни, ансамбли по модерен балет и гимнастика, народни хорове. Елхи, букети и коледни шапки – всичко бе арнажирано в коледен дух, а истинските послания предадоха децата чрез своето изкуство.

 Но най-голямо удоволствие изпитахме, когато разбрахме, че три от наградените деца в раздел Изобразително изкуство“ са от нашето училище. В третата възрастова група – от 11 до 14 години, бяха отличени Хрисимира Ганчева Драганова от VIа клас, участвала с две рисунки, и Ния Бориславова Копчева – също от VIа клас. Техните рисунки трябваше да се преборят със сериозна конкуренция от 237 творби. Във всяка възрастова група бяха присъдени само по две награди и две поощрения. И тези награди са за нашите момичета. Ние можем само да се гордеем с тях и да им пожелаем още по-големи успехи. Техен преподавател по изобразително изкуство е г-жа Клаудия Черакчиева. Награда получи и Петър Петров Вълчев от предучилищната група.

Събитието, състояло се в зала „Катя Попова“, и предпразничните награди на нашите ученици, са един хубав старт на предстоящите Коледни празници.

 Християна Тасева
Илейн Иванова

 

Back to top button