Награди, грамоти и удовлетворение от работата по „Подай ръка”

10 и 11 април. Ваканция. За повечето ученици е изпълнена с игри, веселие, забавление, приятни емоции. Такива бяха и очакванията на децата от 1б клас. Още повече, че ги чакаше незабравимо преживяване.


Още от септември месец, едва прекрачили прага на училището, те се включиха в националния образователен проект „ Подай ръка“, организиран от община Димитровград и сдружение „Начално образование”. Идеите, заложени в проекта, бяха да се подаде ръка на детската градина, на неуловимото с просто око или на природата.
За инициативите на децата от 1б клас се писа през цялата година. Те решиха да подадат ръка за приятелство и помощ на всички. Посадиха цветя и дърво в училищния двор, заедно празнуваха, учиха и се веселиха с децата от подготвителната група, не забравиха и тези, които най-много имат нужда от протегната ръка. Приготвиха и изпратиха много подаръци за онкологично болни деца в градовете София и Пловдив.
И ето: дойде време за представяне на свършената работа.
В Димитровград се представиха Йоанна Пешева и Мартин Рачев, избрани предварително чрез жребий. Под ръководството на тяхната учителка Евелина Ницова децата поднесоха на присъстващите вълнуваща презентация пред представители на РИО Димитровград, учители и ученици от цялата страна. Работата им бе приета с адмирации и те бяха прекъсвани за аплодисменти по време на цялото представяне. Оттам донесоха награди, грамоти и удовлетворение от свършената през учебната година работа.
Госпожа Ницова благодари на целия клас за неуморния труд.
А какво предстои? Ще разберете през следващата учебна година.

1b pr2
Back to top button