На работно посещение в Хърватия

В четвърта международна среща по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!“, по който СОУ „Иван Вазов” работи от миналата учебна година, ще участват Цецка Василева – координатор на проекта, началните старши учители Красимира Найденова, Силвия Георгиева, Светлана Стоянова, Надя Тодорова и старши учителят по английски език Наталия Николова. Това информираха от училището. Визитата ще се проведе от 21 до 25 октомври в град Винковци, Хърватия. Там учителите ще представят училището, града и България. В програмата на посещението в Хърватия са включени работни сесии, на които ще бъдат отчетени дейностите по проекта през първата година.

 

Учителите, участващи във визитата, ще наблюдават уроци на екологична тема, като предварително всяка държава представя свой план и презентация на урок за съответен клас. Екипът от учители е предал план на урок по околен свят за 2 клас. Ще има разходка с познавателна цел в близката гора и музея на горите в града, музей на виното, ще се направят екскурзии до град Илок, разположен на река Дунав, град Вуковар, град Загреб, с цел опознаване природни, културни и исторически забележителности. Ще се посети по традиция кметството в град Винковци.
На една от работните срещи нашата делегация ще представи национален костюм – женски и мъжки. Женският костюм ще се облече от учителя по хореография Надя Тодорова, а мъжкият ще се види от другите страни само с показване на отделните части. Националните костюми, които ще се носят, са типични за северняшки край.

 

 

Източник: http://plevenzapleven.bg

 

 

Учители от СОУ „Иван Вазов” ще представят национален български костюм в Хърватия

    

В четвърта международна среща по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!“, по който СОУ „Иван Вазов” работи от миналата учебна година, ще участват Цецка Василева – координатор на проекта, началните старши учители Красимира Найденова, Силвия Георгиева, Светлана Стоянова, Надя Тодорова и старши учителят по английски език Наталия Николова.

Визитата в град Винковци, Хърватия ще се проведе от 21 до 25 октомври 2013 г. Там учителите ще представят училището, града и България. В програмата на посещението в Хърватия са включени работни сесии, на които ще бъдат отчетени дейностите по проекта през първата година. Плевенските участници ще наблюдават уроци на екологична тема, като предварително всяка държава представя свой план и презентация  на урок за съответен клас. Екипът от учители е предал план на урок по околен свят за 2 клас. Ще има разходка с познавателна цел в близката гора и в музеите на горите  и на виното, ще се направят екскурзии до град Илок, разположен на река Дунав, град Вуковар, град Загреб с цел опознаване природни, културни и исторически забележителности.  Ще се посети по традиция и кметството в град Винковци.

На една от работните срещи нашата делегация ще представи национален костюм – женски и мъжки. Женският костюм ще се облече от учителя по хореография Надя Тодорова, а мъжкият ще се види от другите страни само с показване на отделните части. Описанието е на работния език – английски. Националните костюми, които ще се носят, са типични за северняшкия край. За домакините и нашите приятели от другите страни на проекта ще има подаръци – оригинални сувенири от България.

Международният проект „Повече дървета? Да, моля!” по програма „Коменски”, по който работят учениците от начален етап на СОУ „Иван Вазов”, стартира през септември 2012 г. и ще продължи до септември 2014 г. Плевенското училище си партнира с училища от Румъния, Турция, Хърватия, Естония, Португалия, Чехия, Испания и Полша. Предвидени са 24 мобилности, от които 12 са за малките ученици от начален етап, на които в бъдеще им предстои да пътуват. През месец ноември СОУ „Иван Вазов” ще посрещне партньори от още 8 държави. През първата година на проекта са посетени Полша, Естония, Португалия.

 

Източник: http://bgsever.info

 

 

За участие в международна среща в Хърватия заминават преподаватели от СОУ „Иван Вазов”

 

В четвърта международна среща по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!“, по който СОУ „Иван Вазов” работи от миналата учебна година, ще участват Цецка Василева – координатор на проекта, началните старши учители Красимира Найденова, Силвия Георгиева, Светлана Стоянова, Надя Тодорова и старши учителят по английски език Наталия Николова. Визитата ще се проведе от 21 до 25 октомври 2013 г., в град Винковци, Хърватия. Там учителите ще представят училището, града и България. В програмата на посещението в Хърватия са включени работни сесии, на които ще бъдат отчетени дейностите по проекта през първата година.

Учителите, участващи във визитата, ще наблюдават уроци на екологична тема, като предварително всяка държава представя свой план и презентация  на урок за съответен клас. Екипът от учители е предал план на урок по околен свят за 2 клас. Ще има разходка с познавателна цел в близката гора и музея на горите в града, музей на виното, ще се направят екскурзии до град Илок, разположен на река Дунав, град Вуковар, град Загреб, с цел опознаване природни, културни и исторически забележителности.  Ще се посети по традиция кметството в град Винковци.

На една от работните срещи нашата делегация ще представи национален костюм  – женски и мъжки. Женският костюм ще се облече от учителя по хореография Надя Тодорова, а мъжкият ще се види от другите страни само с показване на отделните части. Описанието е на работния език – английски. Националните костюми, които ще се носят, са типични за северняшки край. За домакините и нашите приятели от другите страни на проекта носим оригинални сувенири от България.

Международният проект „Повече дървета? Да, моля!”, програма „Коменски”, по който работят учениците от начален етап на СОУ „Иван Вазов”, започна през септември 2012 г. и ще продължи до септември 2014 г. Плевенското училище си партнира с училища от Румъния, Турция, Хърватия, Естония, Португалия, Чехия, Испания и Полша. Предвидени са 24 мобилности, от които 12 са за малките ученици от начален етап, на които в бъдеще им предстои да пътуват. През месец ноември СОУ „Иван Вазов” ще посрещне партньори от още 8 държави. През първата година на проекта са посетени Полша, Естония, Португалия.

 

Източник: http://infopleven.com

 

 

Поредно участие на СОУ „И. Вазов“ в „Повече дървета? Да моля!!!“

 

От 21 до 25 октомври в град Винковци – Хърватия ще се проведе четвърта международна среща по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!“.

В нея ще се включат преподаватели от СОУ „Иван Вазов“ което работи по проекта от миналата учебна година. В програмата на посещението в Хърватия са включени работни сесии, на които ще бъдат отчетени дейностите по проекта през първата година.

Учителите, участващи във визитата, ще наблюдават уроци на екологична тема, като предварително всяка държава представя свой план и презентация на урок за съответен клас. Екипът от учители от СОУ“И. Вазов“-Плевен е предал план на урок по околен свят за втори клас.

По време на срещата е предвидена разходка с познавателна цел в близката гора, музея на горите в града и музея на виното. Ще се направят екскурзии до град Илок, разположен на река Дунав и градовете Вуковар и Загреб, с цел опознаване природните, културни и исторически забележителности. По традиция ще бъде посетено и кметството в град Винковци.

На една от работните срещи на делегацията от СОУ „Иван Вазов“ ще бъдат представени национални костюми – женски и мъжки, типични за Северняшкия край.

Международният проект „Повече дървета? Да, моля!“ по програма „Коменски“, започна през септември 2012 г. и ще продължи до септември 2014 г. Плевенското училище си партнира с училища от Румъния, Турция, Хърватия, Естония, Португалия, Чехия, Испания и Полша. Предвидени са 24 мобилности, от които 12 са за малките ученици от начален етап, на които в бъдеще им предстои да пътуват.

През месец ноември СОУ „Иван Вазов“ ще посрещне партньори от още 8 държави. През първата година на проекта са посетени Полша, Естония, Португалия.

 

Източник: DarikNews

 

Back to top button