На Коледа се случват чудеса

Първокласниците от 1д клас и тяхната учителка – Людмила Ванкова, си мечтаят за една незабравима Коледа. Очакват чудеса. Те използват малките си сръчни ръчички, за да изобразят своя любим старец – Дядо Коледа.

Всички тези красиви неща се случват в тяхната виртуална Коледна работилница. Очакват добрия Дядо Коледа да изпълни техните желания. Написали са му писмо. Учениците от 1д клас поемат първи инициативата да разнообразят училищния живот с мечти, красота, труд. Техните съученици от Ід клас и тяхната учителка Цветомира Стойчева готвят друга изненада – сурвакницата, с която ще сурвакат по празниците. А тя е дрянова – окичена с пуканки, кравайчета, сушени плодове, вълна, конци… Пред празниците сърчицата на учениците от 1б клас тупкат за изненадите, които ги очакват, след като сурвакат ръководството на училището и учителите. Коледа идва с чудните си вълшебства. И те не забравят това. Да са все такива весели, добрички нашите първокласничета и да имат много пчелички – шестички!  
В душата на всички ученици от началния курс е топло, светло, радостно, защото те откликват на всякакви инициативи по случай Коледните празници. Участват и в баготворителност за децата от Дом „Майка и дете”, за да могат малчуганите в неравностойно положение да бъдат с блеснали радостни очички на Коледните празници. Изработиха се стотици новогодишни картички от сръчните ръце на малките ученици, които се даряват от деца на деца.
Весели празници на всички малчугани и техните семейства! Честита Коледа!

Back to top button