На добър час в трети клас!

Бездънна е съкровищницата на националната ни просвета и култура. Това, което учениците от 2д и 2е клас показаха на съвместното си тържество по случай завършването на учебната година на 30 май 2013 година, бе претворено в песен и слово.

 

Нашата просвета е бистро кладенче с вечно жива вода, която винаги ще утолява жаждата ни за знания. Кладенчето ние, класните ръководители – Пепа Николова и Надя Тодорова, с помощта на преподавателите Димитрина Кондова, Елена Конова и Росица Георгиева, ще показваме всекиму, за да пие той колкото иска!

 

„Хората са като черешите – държат се един друг.” – казва народът. Така и учениците ни, истински потомци на нашите деди, съумяха достойно да понесат завещаното им от предците и да се хванат за ръце.

Те, лудетините ни, с румени лица и трепет в гърдите, получиха своите първи ученически книжки – с оценки!

Усещането, когато зърнеш доволни деца, сговор и блага дума, е неописуемо. Очите ни се пълнят, а вятърът донася отново и отново звънките ученически гласове: „ИДВА ЛЯТО!”. Всичко е някак странно и вълнуващо.

И дори да изморяват със своите причудливи хрумвания и лудории, учениците ни вливат вътрешна сила, която ни крепи във времето – от година на година и от поколение на поколение! Усмивки и весела ваканция на всички!

Back to top button