Море от любов за мама и баба

На 7 март учениците от II”е“ клас представиха пред своите майки и баби едно пълно с изненади тържество. То бе подготвено от класната г-жа Наталия Тодорова в сътрудничество с учителя по музика, г-н Антон Антонов. Програмата беше разнообразна – стихове, песни и игри, в които се включиха и гостенките. Всяко дете подари на своята майка изработена от него картичка с послание и голямо розово сърце, израз на любовта му към нея.

А след стихчетата и песните, когато настроението бе вече приповдигнато, настъпи моментът за игрите. С тях майките и бабите станаха активни участнички в тържеството.

При първата игра „Разпознай своя портрет, мамо!“ гостенките трябваше да разгледат залепените на дъската портрети. Старанието на децата да нарисуват мама доведе и до безпогрешното разпознаване на всеки портрет.

В следващата игра „Познай ме!“ майките, които се включиха, със завързани очи познаваха дали детето пред тях е тяхното. Всички участнички се справиха отлично.

При третата игра „Любими ястия“ избраните да играят второкласници споделиха това, което обичат да хапват, сравнявайки го с вече написаното на листчетата от техните майки и баби.

Много емоции донесе изпълнението и на четвъртата игра „Бърза закуска“. При нея всяко от участващите деца със завързани очи трябваше да нахрани с вафличка своята майка. Победители станаха тези двойки, при които майката, след като я изяде,  успее и да изсвири с уста.

Последната игра „Най-силната прегръдка“ беше много вълнуваща. Децата и техните майки, разделени на групи, се наредиха на подиума, всяка майка прегърнала детето си, а помежду им стоеше по един надут балон. Задачата им беше да спукат балона чрез силата на своята прегръдка. С много смях и желание за победа двойките се впуснаха в тази игра, а победилите бяха поздравени с бурни аплодисменти.

На празника имаше и сладки награди за второкласниците и техните майки. В края на тържеството класната стая преливаше от усмивки като развълнувано море от любов, а желанието на всяко дете да играе с мама беше изпълнено.

Back to top button