Математика, ура!

В навечерието на Коледа, с учениците от Iа, Iб, Iг, Iе клас,  се проведе празник на цифрите. Пред своите родители и гости, под ръководството на класните ръководители Стефанова, Ненчева, Лишкова, Тодорова, малките първокласници показаха своите знания по математика и доказаха, че обичат „царицата на науките“. Научиха стихове и песни, нарисуваха си интересни весели цифри. През тези дни на трескава подготовка цифрите, сякаш оживяха и станаха вълшебни, а първокласниците се показаха по-отговорни и по-организирани. Всеки час по математика се превръщаше в един малък празник.

Настъпиха дългоочакваните дни за тържествения урок „Математика, ура!“ Учениците се чувстваха щастливи и много въодушевени при провеждането на празника. Уютната стая – № 215, се изпълни с много гости. На празника дойдоха родители, учители, приятели, Дядо Коледа.

С ентусиазъм учениците представиха цифрите и знаците, решаваха забавни задачи от презентация, подготвена за урока – украсиха коледната елха, преброиха джуджета, еленчета, играчки…. Бяха приказни герои и рецитираха стихове. Пяха песни под умелото ръководство на младия педагог Ваня Антонова. Всички се забавляваха. Гостите аплодираха артистичните изпълнения и показаните математически знания на първокласниците. Те се радваха от сърце на чаровните малки математици!
Имаше и изненади. След успешното си представяне първолаците получиха малки подаръчета и сертификати за отлични математически умения да събират и изваждат до 10. Събитието се превърна в запомнящ  празник за учениците и техните родители.

На тържествения урок учениците от Iа, Iб, Iг, Iе клас  показаха колко много са научили за цифрите и числата и се пренесоха в страната Математика. Тази велика страна не се намира на географската карта, но тя съществува и е велика, защото държи ключовете на всички тайни на света. За най-малките ученици математиката стана забавна и любима наука.

Back to top button