Малкият Мишо продължава да следва стъпките на баща си

Малкият Михаил Костов спечели ново отличие в детски турнир по лека атлетика. Така 8-годишният ученик в СОУ “Иван Вазов” продължава да върви по стъпките на баща си – копиехвърлячът Михаил Костов, който продължава да се състезава и носи отличия за плевенския лекоатлетически клуб “Георги Дъков”.
Общо шест деца води на състезанието, организирано от Олимпийската шампионка Тереза Маринова в София треньорката м. с. Галя Николова. Както “Посредник” вече писа, турнирът “Тереза Маринова и приятели” се проведе този уикенд на стадиона на Националната спортна академия. В надпреварата взеха участие над 600 деца от цялата страна на възраст от 5 до 11 години. Състезанията се провеждат за четвърта поред година. В програмата имаше пет дисциплини за всяка възраст плюс щафета 4х50 метра.

Много емоции имаше за децата, дошли на стадиона в столицата. Всеки малчуган получи от организаторката торбичка с лакомства и подаръци, както и тениска, осигурена от спонсори. Много от децата за първи път имаха възможността да се докоснат до известната ни лекоатлетка, както и до треньорът й Христо Марков, както и до колежката й Ива Пранджева, която е редовен участник в проявата. Част от децата получиха автографи от звездите на българската лека атлетика и направиха всичко по силите си, да покажат, че следват техните стъпки.

С отлично представяне в различните дисциплини са плевенските участници, водени от треньорката Николова – Божидара Тотева, Десислав Костов, Теодор Дончев, Борислава Петкова и Никола Данчев. С отличие в бягането на 60 метра пък е малкият Мишо. Той печели бронзовия

медал и наградата в гладкото бягане и малко не му достига да спечели медал и в скока на дължина от място. А отличието му е поредно от това състезание.

Ще припомним, че през миналата година ненавършилият още 7 години тогава Михаил Костов взе два медала, единият от които златен и бе обявен за най-добре представил се най-малък участник в проявата. Михаил Костов участва от първото издание на турнира “Тереза Маринова и приятели”, който плевенчанката организира.

Разбира се, и тази година малкият Мишо не си тръгва само с един медал от състезанието. В надпреварата “Мама, татко и аз”, в която в няколко дисциплини участват цели семейства, семейство Костови са трети. В този турнир малкият Мишо записва такъв резултат в скока от място, че той щеше да му стигне за отличие в неговата възрастова група, обяснява ни Галя Николова. Но и тези две отличия за малчуганът не са за пренебрегване. За първи път в състезанието се включва и майка му – Десислава.

Първото място в семейната надпревара тази година е за семейството на Ива Пранджева.

Източник: Посредник

Back to top button