Малки знайковци създават фантастични герои

В края на миналата седмица СОУ „Иван Вазов” беше домакин на областния кръг на националното състезание по информационни технологии „Знайко” за ученици от 1 до 4 клас.

То се провежда от сдружение „Образование и технологии“ и Майкрософт – България в рамките на програмата „Партньори в познанието”. Участниците бяха от Плевен и Бяла Слатина. Те работиха самостоятелно в присъствието на определения от организаторите квестор Наталия Иванчовска, учител по информационни технологии в училището. От СОУ „Иван Вазов” участваха двамата, класирани за този кръг ученици – Павлин Димитров и Илия Петров.
За два часа децата трябваше да създадат фантастичен герой в Paint и да го опишат в MS Word, както и да направят кратка презентация върху една от посочените теми – 1 март, 3 март, 8 март, 22 март.
С всяка изминала година учениците в училището проявяват все по-голям интерес към информационните технологии, изказват задоволство учителите от “Иван Вазов”. В разговора научихме още, че в рамките на програма “Партньори в познанието” екип разработва и създава и учебници по информационни технологии за учениците от начален курс. В този екип участва и преподавателят по информационни технологии от СОУ “Иван Вазов” – Димитър Данаилов.

Източник: Посредник

 

Back to top button