Майсторско и безопасно управление на велосипед

На 8 ноември 2011г. на футболното игрище в нашето училище се проведе състезание за майсторско и безопасно управление на велосипед. Участниците в него бяха ученици от петите класове, като от всеки клас имаше по един представител. За да сме още по-точни: две момичета и пет момчета. Многобройната публика от петокласници заедно с класните си ръководители аплодираха бурно и продължително състезателите.

И в началото на състезанието, и по време на различните кръгове от него велосипедистите събираха овации. Ръководени от своите преподаватели по физкултура и спорт Васко Вълков и Сотир Пецанов, малките състезатели показаха наистина майсторски умения при управляването на велосипед. За това трябва да притежаваш технически спортни умения като бързина, координация, сръчност, концентрация.
Състезателите се справиха отлично. Представиха се блестящо и затова всички получиха заслужено грамоти. Възпитателната цел на състезанието беше не само да се покажат техническите умения, но и как безопасно да се управлява велосипед. Много от аплодиращите в края на състезанието споделиха радостта на наградените, като се снимаха с тях за спомен от един прекрасен, изпълнен с емоции ден.

velo2
Back to top button