Майски поздрав за малки и големи

Екип на европейския проект „Повече дървета? Да, моля!” по програма „Коменски”, честити на всички ученици, учители и служители в училището майските празници с една чудесна фолклорна песен от Пиринския край „Черешчица род родила”. Пеят, танцуват, играят за Вас учениците от 4в клас, класен ръководител Силвия Василева. Слушаме и виждаме един по-празничен учебен час, изпълнен с много красота, хармония, стройно звучене. Удоволствието да се насладим на музикалния фолклор дължим на учителя по музика в началния етап, госпожа Кося Евтимова. Тя не за първи път доказва, че умее да формира у децата  положително отношение и интерес   към музикалното изкуство. Един  четвърти клас, който след броени дни ще завърши началния етап на Основното образование, е вече с изградени навици и умения за красиво пеене, съпровод и танцуване.

Мелодията, която звучи е весела, жива, хороводна. Нека песента на учениците стопли нашите сърца, а слънчевата прегръдка на месец май да ни облее с топлина. „Черешчицата”, както е в песента, нека да дава изобилен плод сред зеленината на дръвчето. Хорото от ярките народни носии, с които разполага нашето училище от предходния международен проект, щедро да се извие и да ни накара да се гордеем, че това се се случва в СОУ „Иван Вазов”. Със звучен глас пеят децата,  танцуват с плам, цялото им естество  ликува сред удивителната красота и свежест на природата през пролетта.

 

И така, с благодатна пролет в песните, танците, игрите, подаряваме на малки и големи един  поздрав за предстоящите майски празници.

Нека да има пролет в душите!

Видео: Майски празници – Проект „Повече дървета? Да, моля!“

pozdrav2pozdrav3pozdrav4pozdrav5

Back to top button