Мадлен Алгафари се срещна с преподавателите в СОУ“Иван Вазов“

На 25 октомври 2012 в СОУ „Иван Вазов“ гост беше Мадлен Алгафари – известен български психолог и психоаналитик. Тя се срещна с преподаватели от начален, среден и горен курс.
В зала „Европа“ съответно от 11:00 и 12:30 часа, Мадлен Алгафари разговаря с преподавателите по проблеми, очертани от самите тях. Тя обърна внимание на факта, че това, което е изглеждало лесно, трудно или нерешимо в началото на кариерата на един учител, след известно време вече се е променило.

В разговора се наблегна на това, как да намерим мотивация у децата за учене, как да обясним на родителите проблемите на детето /ако детето е хиперактивно или е със специфични образователни потребности/ и заедно да ги разрешаваме. Тъй като това са проблеми най-вече на родителите, Мадлен Алгафари обеща да се срещне с родители на такива деца, с групи деца и родители едновременно, да организира срещи на деца с деца.
 
По този начин тя очерта темите и аудиторията на следващите срещи с нея по инициативата „Училище за училището“.

 

Източник: DarikNews

 

Мадлен Алгафари се срещна с преподаватели от СОУ „Иван Вазов“

В четвъртък в СОУ „Иван Вазов“ гост беше известният български психолог и психоаналитик Мадлен Алгафари. Тя се срещна с преподаватели от начален, среден и горен курс. В зала „Европа“ Мадлен Алгафари разговаря с преподавателите по проблеми, очертани от самите тях. Тя обърна внимание на факта, че това, което е изглеждало лесно, трудно или нерешимо в началото на кариерата на един учител, след известно време вече се е променило. В разговора се наблегна на това, как да намерим мотивация у децата за учене, как да обясним на родителите проблемите на детето – ако детето е хиперактивно или е със специфични образователни потребности и заедно да ги разрешаваме.

Източник: Посредник

Back to top button