Лауреат на детския творчески конкурс „Вълшебният свят на приказките“

Симеон Николов от Iб клас е лауреат на детския творчески конкурс „Вълшебният свят на приказките / The Magical World of Fairy Tales” в категория разкази. Конкурсът е посветен на 120 години от рождението на Ангел Каралийчев. Вдъхновени от творчеството на любимия детски писател, децата на Плевен взеха участие в него с над 200 творби – рисунки, приказки, разкази и комикси на български и английски език.

В конкурса участваха тринадесет ученици от Iб клас. Те положиха голямо старание и много труд при подготовката на своите творби. В месеца преди конкурса първокласниците прочетоха различни приказки от Ангел Каралийчев, за да се запознаят с неговото творчество и да изберат произведението, по което ще работят. Симеон Николов съчини разказ, Ивалена Ангелова и Красиян Бекирски писаха приказка по дадено начало. Иван Красналиев и Младен Василев изработиха книжки със своите приказки по аналогия, които богато илюстрираха. Антонио Тодоров, Мери Ованнисян и Симона Георгиева направиха комикси по любимите си приказки. Анна Николаева, Вилислав Трифонов, Никол Билидерова, Симона Колева и Теодора Денева изобразиха своите впечатления от прочетеното в прекрасни рисунки.

Журито оцени високо оригиналността на разказа на Симеон Николов и той бе награден на  специално тържество в Арт залата на РБ „Христо Смирненски” – Плевен. Всички останали участници от Iб клас също спечелиха – стъпките, които изминаха в своята подготовка, обогатиха знанията им, развиха мисленето и въображението им. Малките ученици разбраха, че могат да бъдат истински творци!

Маргарита Нейкова – класен ръководител

Back to top button