Коледни искри

Декември не е просто месец, както Коледа не е просто празник. Коледа е преди всичко празник на надеждата. С новото начало, с новия ден, с новата година ще дойдат нови по-добри дни и хората ще станем  по-щастливи.

Това е времето ни заедно, това е очакването и надеждата чудото да стане. Коледа е обичта и топлината в семейството, която ни обединява.

Коледа е миг мисъл за любимите мама и татко, откриване на онова нещо, което ще ги направи щастливи. А това може да е коледна играчка направена от нашите детски ръце, изрисувана картичка с обич за тях, когато слагаш коледната звезда на върха на елхата,  писане на писмо до Дядо Коледа, когато правиш лично малки подаръци. Коледа е времето прекарано с нашите  приятелите в игри и закачки, в пеене на коледни песнички и радостното очакване от подаръците. Коледа е тихото ни време за простата наслада, че сме заедно.

Затова, ние децата от ГЦОУД „Е“ заедно с г-жа Валя Дамянова, си направихме своя училищен Коледен празник, в който пяхме коледни песнички, рисувахме коледни  картички за нашите семейства, изработихме си  гирлянди и елхови играчки.  Украсихме нашата коледна елха и стаята ни заблестя. Създадохме нашия коледен уют. Сътворихме нашата  малка, детска Коледна  приказка. И това е прекрасно!

За нас, учениците от ГЦОУД „Е“ Коледа е в простата наслада, че сме заедно, пеем, веселим се и правим нещо добро.

Честита Коледа, приятели! Весели новогодишни празници!

Тагове
Back to top button
Close
Close