Коледна изложба

Коледа е празникът, който дава най-много топлина и уют в дома и семейството. Празничната украса прави настроението вкъщи приповдигнато и позитивно.  Празникът си има своите символи , без които е невъзможно:  коледната елха – гони сивотата, мрака и студа през зимата и е като искрица надежда за хората. Ето защо малките художници са избрали елхата да присъства в рисунките им и картичките, които са нарисували с толкова старание и любов. Винаги можем да си купим готова коледна картичка, но друго е когато вложим и част от себе си в нея. Не са забравили и камбанките, които радостно пеят в коледната нощ и са посредник между Земята и Небето, връзката между хората и Бога. Техният звън трябва да отекне в човешките души и да ги призове към милосърдие и благотворителност. Коледните свещички пък символизират светлина, слънчева топлина, любов и надежда.

Коледният венец заема почетно място в украсата на дома. Той символизира безкрайността и вечният живот със своята кръгла, непрекъсната форма. Може да бъде поставен на разнообразни места – входна врата, прозорци, стени и т. н. Изработените коледни венци от учениците от трети клас с много въображение са от картонени чинийки и зелени салфетки в различни нюанси.

Снежинките са много добър начин да внесем уют и настроени в дома. Те са символ на зимата и Коледа. Тук разнообразие от идеи съпътства изработването им – ролки от тоалетна хартия и малко брокат.

Може да сте избрали какво да подарите на близките си и приятелите, но как ще им го поднесете. Подаръците за Коледа трябва да са красиво опаковани и с любов. Опаковката на подаръка е почти толкова важна, колкото и самият подарък. Емоциите на трепетно очакване, докато разберем какво има под цветната опаковка, не могат  да се сравнят с нищо друго. Ето защо малките кутийки които децата прецизно изрязаха и прегънаха, украсиха с рисунки и панделки.

Още за украсата на празника малките ръчички на третокласниците изработиха картонени снежни човеци.

Всички творби бяха представени на изложба в навечерието на Коледните и Новогодишните празници във фоайето на СУ“Иван Вазов“. На откриването бяха специално поканени родителите на малките творци, които разгледаха и се запознаха с творчеството на децата. Учениците работят по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности – Твоят час“ в две групи по интереси: „Ателие по живопис“ и „Арт ателие“ по приложни изкуства с ръководител г-жа Росица Симова. Част от рисунките и картичките на учениците взеха участие в Общински конкурс на тема: „Моето коледно послание“. Заниманията продължават и изявите няма да са последни. Пожеланията са за нови постижения в областта на изкуството.

Мили деца, продължавайте да творите и да се забавлявате, докато  създавате красота!

 

Back to top button