Коледа е доброта и топлина

Декември не е просто месец, както Коледа не е просто празник. Това е времето ни заедно  в училище и у дома. Това е очакването и надеждата коледната магията да стане,  да се случи.

Коледа е миг изпълнен с доброта и топлина. Миг, в който гледаме през прозореца как танцуват снежинките. Когато сме  заедно с нашите приятели. Когато правим курабийки с мама. Когато слагаме коледната звезда на върха на елхата. Когато завиваме снежния човек с топъл шал. Когато правим  лично малки подаръци и  изготвяме коледни картички с мисъл за любимите хора – мама, татко, за моето братче или сестричка  и откриване на точното нещо, което ще ги направи щастливи. Когато украсим дома си и класната стая, и всичко заблести от усмивки. Коледа е, когато  ние децата пеем  „Тихо се сипе първият сняг”, когато напишем  първото писмо до Дядо Коледа с нашите детски желания и радостното очакване от подаръците и .

Затова ние децата от ГЦОУД „В“ заедно с г-жа Валя Дамянова, си направихме своя първи училищен Коледен празник, в който пяхме коледни песнички, рисувахме коледни  картички за нашите семейства, изработихме си коледни гирлянди и елхови играчки.  Украсихме нашата коледна елха и стаята ни заблестя. Сътворихме нашата  малка, детска коледна  приказка. И това е прекрасно!

За нас учениците от ГЦОУД „В“  Коледа е в простата наслада, че сме заедно и правим нещо добро.

Честита Коледа, приятели! Весели новогодишни празници!

 

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close
Close