Книга за вредата от цигарите издадоха ученици

Ученици от четвърти клас на СОУ „Иван Вазов” събраха в книга материали за вредата от цигарите и други зависимости. Обширното проучване децата са направили, работейки по проект на министерството на здравеопазването. През миналата година учениците от начален етап на СОУ “Иван Вазов” – Плевен участваха в „Проектът на нашия клас – За живот без тютюнев дим – 5“ и завоюваха първо място в страната. Това мотивира учениците от ІV „д” клас на същото училище да продължат работата и през тази учебна година и проектното им предложение е одобрено от Министерство на здравеопазването.

Проектните дейности на първо място включват при всички възможни случаи с езика на хумора и закачката да напомнят на родителите, че тютюнопушенето е вредно. Учениците успяват да привлекат вниманието на възможно по-голям брой хора, за да чуят тяхната позиция. Децата си поставят и амбициозната цел да откажат повече родители от тютюнопушенето и да ги накарат да се съобразяват с непушачите. Разбира се, най-важно е децата от класа да изградят трайно отрицателно отношение към цигарите и, пораствайки и попадайки в среда на пушачи, да останат непушещи през целия си живот, подчертаха учителите на децата.

С материалите от обширното проучване за вредата от цигарите учениците са изработили постер, който е представен пред техни съученици от другите паралелки от училището. А книгата с обобщените материали, децата са решили да подарят на училищната библиотека. Истинският успех за двугодишната работа на децата е, че вече има родители, трайно отказали се от цигарите.

 

Източник: InfoPleven.com

 

 

 

С езика на хумора и закачката срещу тютюнопушенето

 

 

През миналата учебна година учениците от начален етап на СОУ „Иван Вазов“ участваха в „Проектът на нашия клас – За живот без тютюнев дим – 5″ и завоюваха първо място в страната. Те проведоха множество инициативи, свързани с превенция на тютюнопушенето. Активно се включиха деца и родители от 3Д клас и това ги мотивира да изготвят нов проект и да продължат работата и през тази учебна година. През месец ноември учениците от 4Д клас разбраха, че проектопредложението им е одобрено от Министерство на здравеопазването и започнаха работа.

Решиха при всички възможни случаи с езика на хумора и закачката да напомнят на родителите, че тютюнопушенето е вредно. Така и самите ученици изграждат своя собствена отрицателна позиция към тютюнопушенето.

 

Източник: Посредник

 

Back to top button