Какво според Децата е Любов?

Намали темпото само за 3 минути, докосни се до мъдростта на децата.Група от професионалисти задали на деца от 4 до 8 години въпроса. Какво според теб значи ЛЮБОВ?Отговорите, които получили, били по-смислени и по-дълбоки, отколкото някой е можел да очаква.

v Когато баба получи артрит, тя не можеше повече да се навежда и да си лакира ноктите на краката. Оттогава дядо прави това вместо нея винаги дори след като и той получи артрит на ръцете. Това е любов. Ребека, 8 години.
v Когато някой те обича, той произнася името ти различно. Ти просто знаеш, че името ти е чисто, произнесено от него.Били, 4 години.

v Любов е, когато едно момиче си слага парфюм и едно момче си слага афтършейв и те излизат заедно и се миришат.Карл, 5 години.
v Любов е, когато ти отиваш да си купиш нещо за ядене и даваш на някого повече от твоя чипс, без да искаш той да ти дава изобщо от своя. Криси, 6 години.
v Любов е това, което те кара да се усмихваш, когато си тъжен.Тери, 4 години.
v Любов е, когато мама прави кафе на татко и сръбва от чашата му, преди да му я даде, за да е сигурна, че е хубаво и не пари.Дани, 7 години.
v Любов е, когато се целуваш с някого през цялото време и когато се уморите да се целувате, ти искаш още да бъдеш с него и да си говорите още. Мама и татко са такива. Те изглеждат неприлично, когато се целуват.Емили, 8 години.
v Любов е това, което е в стаята с теб на Коледа, ако ти спреш да отваряш подаръците си и се заслушаш.Боби, 7 години.Ако искаш да се научиш да обичаш по-добре, трябва да започнеш с приятелите, които мразиш.Ника, 6 години.
v Любов е, когато казваш на едно момче, че харесваш ризата му, когато го виждаш с нея всеки ден. Ноил, 7 години.
v Любов е, когато една стара жена и един стар мъж са още приятели, макар че се познават много добре.Томи, 6 години.
v По време на моя рецитал по пиано, когато излязох на сцената, много се страхувах. Видях колко много хора има в залата! Всички ме гледаха. И видях татко, който ми махна с ръка и ми се усмихна. Той беше единственият, който направи това. Повече не се страхувах. Това е любов.Синди, 8 години.
v Мама ме обича повече от всеки друг. Никой друг не ме целува, преди да си легна. Клер, 6 години.
v Любов е, когато мама дава на татко най-хубавото парче от пилето. Илей, 5 години.
v Любов е, когато мама вижда татко мръсен и потен, и въпреки това му казва, че е по-хубав от Робърт Редфорд. Крис, 7 години.
v Любов е, когато кученцето те близва по лицето дори тогава, когато си го оставил цял ден само.Мери-Ан, 4 години.
v Зная, че по-голямата ми сестра ме обича, защото ми дава всичките си стари дрехи, а после трябва да излезе и да си купи нови.Лорен, 4 години.
v Когато обичаш някого, клепачите ти подскачат нагоре и надолу и очите ти излъчват звездички.Карен, 7 години.
v Любов е, когато мама вижда татко седнал на тоалетната, и не мисли, че това е срамно.Марк, 6 години.
v Наистина не трябва да казваш на някого Обичам те, ако не мислиш така. Но ако го мислиш, то трябва да му го казваш много пъти. Защото хората забравят. Джесика, 8 години.
v И финалното. Писателят и преподавателят Лео Баскалия разказва за един конкурс, в който трябвало да журира. Задачата на конкурса била да се определи най-грижовното дете. Победителят било едно момченце на 4 години, чийто възрастен съсед наскоро изгубил съпругата си. Когато видяло, че мъжът плаче, малкото дете отишло в двора на господина, покатерило се в скута му и останало седнало там. Когато се върнало при майка си, тя го попитала какво е казало на съседа, а малчуганът казал: Нищо, само му помогнах да си поплаче.

http://www.jenite.net/2007/08/blog-post_5173.html

Back to top button