Изписахме „Вазов” с телата си!

Как 107 човека се превърнахме в живи букви

„Първите” – така определи г-н Митев с една дума випуска ни. Ние бяхме първите по новата учебна програма. Първите, които завършиха средното си образование на две степени. Първите, които изписаха името на патрона на училището ни с телата си. Надяваме се то да се превърне в традиция!

На 11 май идеята дава фотографът на випуска Цветомир Георгиев, по-известен като Verus, докато снима един от класовете. Те я посрещнаха с ентусиазъм и всички от випуска се съгласихме да се включим. Подготовката не беше лесна, но бързо се заехме с нея.

Вечерта на 12-ти май, след футболния мач, ученици останали на игрището до полунощ да разчертаят буквите и да определят местата, на които всеки да застане! И успяха! На 13 май, когато беше изпращането ни, за последно влязохме в училище и направихме прословутата снимка. В нея се включиха всички ученици от випуска, класните ни ръководители и директорът Димитър Митев, всички хванати за ръце! Заснета бе от Verus с дрон през орлов поглед. Докато бяхме наредени се чудехме дали се получава, застанали в странни форми, държащи се за ръце, слънцето пече силно над главите ни – но пък явно отвисоко се получавало! И то само как!

Радваме се, че имахме възможността да участваме в създаването на тази снимка и да създадем още един спомен, свързан с нашето скъпо училище! То ни даде много и винаги ще сме му благодарни, затова и мислим, че снимката е уловила всички тези емоции!

Зина Махмудова 12б

pleven.utre.bg: „Живи букви“ – една страхотна инициатива на Випуск 2022 на СУ „Иван Вазов“ (Снимки)

Back to top button