Излъчиха победителите в конкурса „Аз мечтая“

СОУ „Иван Вазов“ съвместно с Дружеството на писателите в Плевен обявиха общоградски литературен конкурс на тема „Аз мечтая“, посветен на патронния празник на училището и Деня на славянската писменост и култура. Право на участие имаха всички ученици от 1 до 12 клас. Творбите се приемаха и класираха в три възрастови групи: от 1-и до 4-и, от 5-и до 7-и и от 8-и до 12-и клас. Състезаваха се автори на стихотворения, разкази и есета, като с есета участваха само ученици от 8-12 клас.

Конкурсните творби трябваше да бъдат предадени в училището до 20 април в три екземпляра и придружени с данни за автора.
В конкурса участваха 83 ученици с 96 текста от следните училища: СОУ „Иван Вазов“, СОУ „Стоян Заимов“, НУИ „П. Пипков“, ГПЧЕ, НУ „Единство“, ПГСАГ „Никола Фичев“. Жури в състав: Галина Генкова – председател, Циклама Иванова и Галина Цекова – членове, номинира и класира първенците в трите категории. Във възрастовата група от 1 до 4 клас на първо място беше класирана Паолина Велева от 3 клас в НУИ „П. Пипков“ за стихотворението „Безсъние“, втора стана Аглика Трифонова от 3 клас от СОУ „Иван Вазов“ за разказа „Пролет“ и цялостно творчество, а трета награда взе Виктория Пламенова от 4 клас в СОУ „Иван Вазов“ за стихотворението „Моята детска мечта“.
В категория от 5 до 7 клас първата награда взе Айлин Потурлиева от 6 клас в СОУ „Иван Вазов“ за стихотворението „Еко“, втора бе класирана Кристина Пеева от 6 клас в СОУ „Стоян Заимов“ за стихотворението „Мечта“, а третата награда отиде при Леонора Йонова от7 клас в СОУ „Иван Вазов“ за стихотворението „Аз мечтая… да бях принцеса“.
При най-големите, от 8 до 12 клас първи бе класиран Денис Метев от 12 клас в ГПЧЕ за разказа „Пламен“, второ място взе Яница Кирилова от 11 клас в СОУ „Иван Вазов“ за разказа „Размяна“, а трето – Валерия Личева от 12 клас в СОУ „Иван Вазов“ за есето „Аз мечтая“. Поощрителни награди получиха Ванеса Борисова от 5 клас в СОУ „Иван Вазов“ за разказа „Сън“, Цветелина Христова от НУИ „П. Пипков“ за разказа „Сън мечта“, Ванина Йорданова от 1 клас в СОУ „Иван Вазов“ за стихотворението „Аз мечтая“, Владимир Захариев от 4 клас в СОУ „Иван Вазов“ за разказа „Аз мечтая“, Магдалена Христова от 10 клас в СОУ „Иван Вазов“ за цялостно творчество и Ралица Пламенова от 9 клас в СОУ „Иван Вазов“ за есето „Моите мечти“. Награждаването ще бъде на 11 май от 11 ч в СОУ „Иван Вазов“.

Източник: Посредник

Back to top button