Ива Кръстева ни донесе два сребърни медала

 

Каратето като спорт може да се похвали с много почитатели и сякаш набира все по-голяма известност с всяка изминала година. Ето защо може би няма да се изненадате, че в СОУ „Иван Вазов“ има доста хора, които го практикуват. Вазовци обаче не просто се занимават с този спорт, но и постоянно ни доказват колко са добри. Вече сме ви разказвали за ученици, които са си спечелили немалко отличия и сега отново имаме повод за гордост. Този път с победата си ни зарадва Ива Руменова Кръстева от 7 „ж“ клас.

 

Нашето момиче достойно е защитило на името на СОУ „Иван Вазов“ на Националната купа по карате шотокан до 2014г. Престижната надпревара се е провела на Деня на детето- 1 юни, а домакин на мероприятието е бил град Габрово. Тазгодишното издание на състезанието е трето поред, а негов организатор е Българската федерация Шотокан карате-до.
В съревнованието за националната купа са се включили каратисти от цяла България. Те са били разделени по пол и по възраст. Нашата Ива е била разпределена в четвърта група (14-15 години). Тя се е състезавала в две дисциплини: „ката“ и „кумите“. При „ката“ тя се бие срещу въображаем противник като целта е да покаже техниките, които владее. При „кумите“ пък трябвало да приложи уменията си срещу реален съперник. В тази дисциплина седмокласничката е имала няколко двубоя срещу различни опоненти.
Награждаването се е състояло в същия ден. Ива се е справила повече от безупречно- успяла е да си завоюва не един, а цели два сребърни медала.
Седмокласничката сподели, че практикува карате вече 9 години- започнала е да тренира още в детската градина. Когато я попитах защо е избрала точно този спорт, тя обясни, че просто е проявила интерес, започнала е да тренира и много ѝ е допаднало, затова и до днес не се е отказала. А пък и защо да го прави? Двата сребърни медала, които ни донесе сега, изобщо не са единствените в колекцията й.
За да си спечели толкова отличия обаче нашето момиче работи усилено. Тя е член на клуб „Спартак“-Плевен и там тренира редовно с г-жа Милена Кирниколова.
Поздравяваме нашата седмокласничка за напълно заслужената и наистина значима победа. Разбира се, няма да пропуснем да изразим и безкрайната си благодарност, че достойно представи училището ни и ни даде поредния повод за гордост. Пожелаваме й да продължава все така и се надяваме, че и догодина ще ни зарадва с добри новини, защото се очаква следващото ѝ предизвикателство да бъде през октомври или ноември месец.

 

Силвия Тачева, 10и клас

 

Back to top button