Имаме си очарователна коледна изложба

Наскоро ви споделихме, че традиционното коледно дръвче вече краси с пъстрите си светлини фоайето на първия етаж в СОУ „Иван Вазов“. Освен това обаче към празничната украса бе добавен и нов елемент.

Това е изложбата с коледна тематика, която разведрява коридора на втория етаж. Тя бе грижливо подготвена от преподавателките по изобразително изкуство в нашето училище – г-жа Клаудия Черакчиева и г-жа Росица Симова, а експонатите са плод на труда на техните талантливи възпитаници.

 

Изложбата се състои от коледни и новогодишни поздравителни картички, празнична украса и картини. Рисунките са наистина много и се виждат из целия коридор. Те представляват очарователни коледни пейзажи и фигурални композиции- малки къщурки, сгушени под бяла снежна покривка, деца, играещи в снега, пъстри коледни дръвчета и прочие.Творбите са подбрани и сложени в рамки лично от двете преподавателки по изобразително изкуство.

Картичките и украшенията също не отстъпват по изящност. В тях отново виждаме трядиционните коледни мотиви– елхички, еленчета, коледни шапки и ботушчета, усмихнати снежни човеци, пингвини и, разбира се, ликът на Дядо Коледа също не липсва.Изделията не са малко и отрупват няколко маси в края на коридора, но преподавателките ги подредиха с много внимание така, че нито една творба да не остава скрита зад другите.

Изложените творби са дело на учениците от 5,6, 7 и 8 клас. При създаването им децата са показали не само невероятния си талант, но и са проявили голяма доза креативност. Наблюдават се различни техники на работа, а самите произведения са разнообразни, със специфично излъчване и очарование.Те веднага привличат вниманието на всеки, който мине покрай тях- учителите, учениците и дори помощният персонал в училището се спират и ги разглеждат с нескрит интерес и възхищение. Децата, чиито произведения са поставени в коридора, пък са много развълнувани и се радват на добрите отзиви.

Г-жа Симова и г-жа Черакчиева също са изключително доволни. Както винаги изложбата им бе приета с одобрение, но това, което носи истинско удовлетворение е да видят как техните възпитаници прилагат наученото в часовете, а резултатите са повече от задоволителни. Ето защо не само учениците, но и техните преподавателки заслужават една голяма похвала за добре свършената работа.

Изложбата наистина допринася за повдигането на коледното настроение, а коридорите изглеждат по-живи и красиви от всякога. Аз лично бях истински впечатлена и ми бе трудно да отделя поглед от красивите произведения на младите творци. Ето защо ви съветвам, ако още не сте разгледали експозицията, да побързате и да й се насладите. Гарантирам, че няма да съжалявате за отделеното време!

Силвия Тачева 11и клас

Back to top button